Sâmbătă,
25.09.2021
Ploi Scurte
Acum
14°C

Asociația DAR: Copiii cu dizabilități din Sibiu s-au bucurat de terapii de relaxare

Asociația DAR: Copiii cu dizabilități din Sibiu s-au bucurat de terapii de relaxare

Asociația Dorință, Ajutor, Recuperare (D.A.R.) Pentru Copii Și Tineri Cu Dizabilităţi Sibiu a desfășurat, în lunile iunie și iulie, pentru cei 30 de copii cu diferite diagnostice, proiectul "Alt fel de terapii în DAR pentru copii speciali", ediția a V-a. Cu această ocazie, micuții s-au bucurat de câteva terapii de relaxare.

„Chiar dacă anul acesta, din motive independente de noi, nu am putut să le oferim copiilor toate terapiile de relaxare cu care i-am obișnuit timp de patru ediții și anume: terapia prin artă, terapia prin teatru, terapia prin muzică (meloterapie) și terapia prin înot (hidroterapie), am reușit și ne bucurăm alături de ei, de terapia cu ajutorul calului (hipoterapia) și logopedia. Toate aceste terapii sunt atât plăcute dar și necesare pentru copiii noștri, pentru că fiecare dintre ei este unic și diagnosticul lor este diferit iar fiecare copil răspunde diferit la fiecare dintre terapii”, spune Cristina Mara, președintele Asociației D.A.R. 

Cu fiecare terapie încercată, cu fiecare progres obținut de către copii, se poate spera la o recuperare mai bună şi în acelaşi timp, le oferă şi părinţilor posibilitatea de a găsi o diversificare a ofertei de servicii la care pot apela familiile copiilor cu dizabilități din comunitatea locală sibiană, arată reprezentanții asociației.

„Viața acestor copii este o continuă terapie, altfel ei stagnează sau chiar regresează și din păcate, pandemia cu care ne confruntăm toți la momentul actual este cu atât mai mult în defavoarea lor. De aceea, noi ca părinți, încercăm să facem tot posibilul să-i ajutăm cum și cât putem dar mai mult, ne dorim să privească terapia nu doar ca o obligativitate ci și ca o plăcere”, spune Cristina Mara.

Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Agenda Comunității.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus