Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: Alocaţiile vor fi majorate cu un procent “în jurul a 15%”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: Alocaţiile vor fi majorate cu un procent “în jurul a 15%”

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, luni seară, la Realitatea Plus, că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent ”în jurul a 15%”. Proiectul este în avizare şi va intra în şedinţa de Guvern din această săptămână, informează news.ro.

“La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională. Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de Guvern va fi avizat. Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani," a afirmat ministrul Finanţelor, conform realitatea.net.

Întrebat care ar fi procentul de majorare luat în calcul, Cîţu a precizat că este mai mare decât propunerea făcută pentru pensii. Propunerea era de majorare de 10%.

"Premierul va anunţa (cu cât vor creşte alocaţiile-n.r.). Creşterea e mai mare decât am propus să crească la pensii. În jurul acestei cifre de 15%, da. Dar vom face de la 1 ianuarie o altă creştere, nu ne oprim aici. Ştim că sunt probleme, dar contextul este unul dificil", a precizat ministrul.

Ministrul Finanţelor Publice a precizat că decizia privind majorarea pensiilor va fi anunţată la jumătatea lunii august.

“Pentru pensii, vom anunţa la rectificarea bugetară, care va avea loc la jumătatea lunii august. Eu susţin 10 la sută, e ceea ce susţin acum în context economic”, a explicat Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că Guvernul va creşte alocaţiile în mai multe etape, dar că procentul şi ritmul de creştere depind de prognozele pe care Executivul le va face.

”Vom creşte alocaţiile. Ne-am gandit la un mecanism care va permite o creştere in mai multe aetape, Procentul de creştere şi ritmul depind de prognozele pe care le vom face”, a afirmat Orban.

Referitor la creşterea pensiilor, el a dat asigurări că acestea vor creşte, cu condiţia să existe garanţia că economia va putea suporta această creştere.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1136

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus