Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

România, al treilea stat din Europa cu serviciu de ambulanță. Instituția sărbătorește astăzi 114 ani de la înființare

România, al treilea stat din Europa cu serviciu de ambulanță. Instituția sărbătorește astăzi 114 ani de la înființare

Serviciile de ambulanță din România împlinesc astăzi, 114 ani de la înființare. Reprezentanții instituției spun că, anul acesta, evenimentul ar fi trebuit să fie sărbătorit chiar la Sibiu. Delegații ale tuturor serviciilor de ambulanță din țară ar fi ajuns în oraș, iar pregătirile au început încă de anul trecut.

Dată fiind, însă, situația actuală, creată de pandemia de COVID-19 și de restricțiile impuse pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, evenimentul nu mai are loc.

Cu toate acestea, personalul SAJ din Sibiu s-a reunit în curtea instituției. Alături de ei au fost câțiva reprezentanți ai sindicatului, managerul și directorii instituției. În boxe s-a auzit imnul ambulanței, iar preț de câteva minute au sunat sirenele mașinilor aflate în curte.

„O parte dintre noi am fost îmbrăcați în haine de gală, iar o parte în hainele de serviciu. Suntem mereu în linia I și ne facem, de 114 ani încoace, datoria față de populație”, spune Costin Popescu, managerul SAJ.

Totodată, reprezentanții instituției spun că sărbătoresc prin muncă. 

„SAJ-urile din țară sărbătoresc această zi prin muncă și vă asigurăm că o să fim, în continuare, în prima linie pentru binele cetățeanului. LA MULTI ANI AMBULANȚA!”.

Prima „Salvare" din România a apărut în 28 iulie 1906 în București la inițiativa privată a Profesorului Nicolae Minovici sub deviza „Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor". Echipajul era format din vizitiu și sergenți de oraș instruiți de dr. Minovici. Salvarea a început să funcționeze regulat de la 1 august 1907. În acest mod România a devenit al treilea stat din Europa cu serviciu de ambulanță, după Olanda și Austria. (Sursa informații https://www.ambulantasibiu.ro/).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1258

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus