Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
3°C

Alianța USR PLUS Sibiu a dezbătut online cu specialiști prioritățile pentru sănătate și infrastructura serviciilor de sănătate

Alianța USR PLUS Sibiu a dezbătut online cu specialiști prioritățile pentru sănătate și infrastructura serviciilor de sănătate

În a doua dezbatere publică online a Alianței USR PLUS, Adrian Echert, candidat pentru președinția Consiliului Județean Sibiu, Raul Apostoiu, candidat pentru Primăria Municipiului Sibiu au dezbătut împreună cu specialiști obiectivele Alianței pentru sănătate și infrastructura serviciilor de sănătate.

„Dezbaterea publică de ieri mi-a demonstrat, încă o dată, că pentru a aduce cu adevărat o contribuție în folosul cetățenilor, în orice domeniu, trebuie să dezbatem ideile cu oamenii implicați, cu specialiști. Am primit multe idei bune care pot contribui la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de sănătate și la îmbunătățirea stării de sănătate a cetățenilor. Alianța USR PLUS va continua, la nivel local, aceste dezbateri cu specialiști și după ce va ajunge în funcții publice alese și va continua să facă politică printre oameni și să învețe de la cei mai buni. Alianța USR PLUS are printre obiective organizarea sistemului de sănătate astfel încât să fie orientat către prevenție, dezvoltarea centrelor paleative din județ (în prezent avem doar unul care este privat), depolitizarea funcțiilor de conducere și accesibilizarea serviciilor de sănătate pentru toți cetățenii din județul Sibiu, precum și propuneri de investiții pentru zona de nord a județului. În ceea ce privește mutarea tratamentului în special înspre ambulatoriu, una dintre ideile rezultate din dezbatere este că problema pleacă de la alocarea complet nerealistă a fondurilor de la Casa de Asigurări pentru tratamentele din ambulatoriu.”, a declarat Adrian Echert, candidatul Alianței USR PLUS la Președinția Consiliului Județean Sibiu.

La dezbaterea „Grija față de sănătatea sibienilor” au participat specialiștii: Vlad Voiculescu (fost ministru al Sănătății în Guvernul condus de Dacian Cioloș, Cofondator Magicamp), dr. Călin Cipăian (medic, șef secție la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, conferențiar universitar la Facultatea de Medicină din Sibiu), Adrian Wiener (medic, senator USR și coordonatorul spitalului Covid-19 din Grădiște, jud  Arad) și Andrei Andronic (medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială, asistent universitar).

„Alianța USR PLUS  consideră că sănătatea cetățenilor este o prioritate permanentă și administrația publică locală este cea care decide, prin intermediul alocărilor de fonduri, calitatea și dezvoltarea infrastructurii serviciilor de sănătate înscrise în competența Consiliului Local sau a Consiliului Județean. Diversificarea infrastructurii medicale din sistemul public este binevenită, în condiţiile în care, datorită accesibilităţii ridicate, Sibiul funcţionează ca un punct de traumatologie de importantă regională.”, precizează Raul Apostoiu, candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria Sibiu.

 

Printre proiectele prin intermediul cărora viitorii consilieri locali și județeni ai Alianței USR PLUS Sibiu vor să ofere cetățenilor servicii medicale adaptate nevoilor pe care le au se regăsesc:

modernizarea și reabilitarea unităților medicale existente, creșterea capacității în fiecare din aceste unități,

centre de excelență în noul spital începând chiar din zona de neonatologie unde avem deja rezultate bune în Sibiu,

orientarea tratamentelor spitalicești către internări de zi în care pacienții se internează, sunt diagnosticați și li se începe și tratamentul într-o singura zi, fiind și externați în aceeași zi. Este un trend european care este practicat de marile spitale din vest și care este eficient din toate punctele de vedere,

atragerea și menținerea specialiștilor în domeniul sănătății, dar și adaptarea spațiilor utilizate în prezent pentru toate serviciile medicale, ținând cont și de noile condiții impuse de pandemia de Covid 19,

construirea sau alocarea de spații pentru cabinetele medicilor de familie, precum și dezvoltarea infrastructurii medicale în instituțiile de învățământ. Prin investiții susținute în acest segment am reuși să decongestionăm spitalele din oraș, care sunt destul de aglomerate și care nu pun la dispoziția cetățenilor suficiente paturi.

Dezbaterea poate fi urmărită aici: https://bit.ly/USRPLUS-Sibiu-dezbatere-sănătate

Vă invităm să susțineți echipele Alianței USR PLUS pentru Consiliul Local și Consiliul Județean Sibiu și să semnați formularul de susținere care poate fi descărcat de pe https://sibiu.usrplus.ro/ și predate la sediile USR și PLUS din Municipiul Sibiu, B-dul Victoriei, nr. 14.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: usr sibiu plus

Vizualizari: 1031

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus