Miercuri,
01.12.2021
Innorat
Acum
6°C

FOTO - A început construcția noului ansamblu comercial. 2020 ar putea fi un an excelent pentru comerțul Sibiului

FOTO - A început construcția noului ansamblu comercial. 2020 ar putea fi un an excelent pentru comerțul Sibiului

Kaufland, Lidl și Mega Image au în lucru în prezent, în Sibiu și imediata vecinătate, o serie de supermarketuri și centre comerciale care odată finalizate ar putea aduce o creștere masivă a comerțului sibian. Din acest punct de vedere, în ciuda pandemiei de coronavirus, anul 2020 se anunță unul excelent pentru economia locală.

Zilele trecute au început lucrările la ieșirea din Sibiu spre Mediaș pentru construirea noului ansamblu comercial Kaufland. Acesta se află vizavi de magazinul de bricolaj Hornbach și în imediata vecinătate a centrului comercial Prima Shopping Center Oasis Retail Development & Consulting.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții Kaufland România au confirmat demararea lucrărilor pentru noul centru comercial, menționând că detalii concrete despre funcționarea acestuia vor fi prezentate în preajma deschiderii.

În paralel, Lidl pregătește două noi magazine mari la Sibiu. Primul și cel mai avansat se află în zona vechii platforme Trei Stejari de pe strada Bâlea. Aici se lucrează deja de câteva luni, spre deosebire de locația de pe strada Rusciorului, unde proiectul a trebuit amânat din cauza lucrărilor arheologice.

În urma cercetării, arheologii au descoperit, la doar câteva minute de centrul orașului, un cimitir de secol 17, alături de rămășițe ale unei turnătorii de secol 19, dar și câteva piese ceramice care se datează încă din secolul 14. Detalii despre descoperirile istorice puteți vedea aici.

Cât privește proiectul Lidl, acesta este propus pe un teren de 8800 mp și a fost lansat în dezbatere publică încă de anul trecut. Planurile prezentate atunci atătau că accesul (atât auto, cât și pietonal) în parcarea viitorului magazin Lidl se va face de pe o altă stradă care, deocamdată, nu există. Este vorba de viitoarea prelungire a străzii Râului, de-a lungul Cibinului (în paralel cu str. Viitorului). Această prelungire a străzii este prevăzută în Planul urbanistic general al Sibiului, motiv pentru care – din faza de elaborare a planului urbanistic zonal necesar viitorului magazin – cei de la Lidl România se angajează că vor ceda orașului aproximativ 1.800 de mp pentru completarea terenului necesar amenajării viitoarei artere. Detalii găsiți aici.

Nu în ultimul rând, Mega Image a inaugurat recent primul supermarket din zona Sibiului, în prelungirea bulevardului Mihai Viteazu. Cu această ocazie reprezentanții companiei au declarat că un plan de dezvoltare ambițios pentru Sibiu și Șelimbăr, alte patru magazine fiind planificate pentru viitorul apropiat.

“Ne continuăm angajamentul de a fi aproape de comunități și de a le oferi tot ce au nevoie la cumpărături într-un teritoriu familiar lor, aproape de casă. Intrăm astfel pe piața din Sibiu și ne continuăm strategia de dezvoltare într-un moment în care este important să mergem mai departe, să investim în comunitățile locale. Primul magazin din Sibiu va face o diferență la cumpărături printr-o sortimentație unică și diversificată de produse marcă proprie de calitate și la prețuri accesibile, parteneriatele cu producătorii locali și prin zonele concept integrate. Ne vom extinde în ritm accelerat pe piața din Sibiu, cel de-al doilea magazin este deja în curs de construcție,“ declara în urmă cu două săptămâni Mircea Moga, CEO Mega Image. Detalii despre planurile Mega Image la Sibiu puteți găsi aici.

Cele mai recente date din economie arată că în ciuda efectelor negative ale pandemiei, românii au continuat să cumpere, consumul înregistrând chiar o creștere în 2020 față de 2019.

Institutul Naţional de Statistică arată într-un raport prezentat săptămâna aceasta că cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cel mai relevant indicator pentru consumul privat, a revenit pe plus în iunie. Consumul privat a crescut cu 2,9% în iunie 2020 versus iunie 2019.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Dd D

Acum 1 an

Tare mi-as dori sa va titlul : A inceput constructia noului spital de urgenta! Privatul se dezvolta, statul sta!!
Raspunde

Prenume SiNume

Acum 1 an

Nu este chiar asa. Daca era asa cum spuneati dvs, vedeam constructia noului spital de urgenta PRIVAT. Statul nu numai ca nu face, dar in acelasi timp si blocheaza patrunderea pe piata la serviciilor medicale private de urgenta. Dar chiar daca climatul ii permitea asta, poate nu ar fi existat clientela. Nu vad prea multe spitale private in Sibiu. Iar de Kaufland si Lidl, au ca tinta alt tip de clientela iar logistica sa faci o hala de unde vinzi conserve din paleti nu este asa mare inginerie.
Raspunde

Oanta Ovidiu

Acum 1 an

Proiectul este in derulare..trebuie sa fii tu carcotas

Raspunde

Un Sibian

Acum 1 an

lucrarile la magazinul Kaufland de langa Hornbach au inceput de cel putin 3 luni...daca mai asteptati putin anuntati si inaugurarea in acelasi timp!!!
Raspunde

Oare primarita ramane si dupa alegeri ?

Acum 1 an

Magazinul Kaufland de langa Hornbach va fi gata in aproximativ 2 luni. Accesul din oras se va face pe un pod subdimensionat, cu 2 benzi, iar in zona targului unde se pot face 4 benzi, ne vom tara tot pe 2 benzi. Primaria Sibiu, chiar nu realizeaza ca trebuie sa imbunatateasca infrastructura orasului? Pe de alta parte, nu gandeste niciun cap limpede de acolo, ca este necesar sa se realizeze un sens giratoriu la intersectia strazilor Lunga si Tiglari?
Raspunde

Mc D

Acum 1 an

Un centru intermodal de transport sau un terminal-bus, pe cand am putea vedea? Poate in zona aeroportului cineva gaseste vreo oportunitate? Magazine avem deja destule, vom ajunge sa mergem in papuci de casa la cumparaturi, atat de dese vor fi centrele comerciale!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus