Vineri,
23.10.2020
Cer Senin
Acum
17°C

Șeful Poliției Mun. Sibiu: La anul avem operaționalizarea centrului NATO, care ne va transforma într-o țintă

16 August 2020 18:35

Șeful Poliției Mun. Sibiu: La anul avem operaționalizarea centrului NATO, care ne va transforma într-o țintă

Șeful Poliției Municipale Sibiu, comisarul șef Sebastian Veștemeanu, a acordat un interviu ziarului Turnul Sfatului, în care vorbește, printre altele, despre creșterea volumului de muncă în rândul polițiștilor din cauza sarcinilor suplimentare impuse de pandemia de coronavirus.

În acest context, Sebastian Veștemeanu a atins și subiectul centrului NATO de la Sibiu, care va deveni operațional în cursul anului viitor, ceea ce presupune, cel puțin teoretic, sarcini suplimentare pentru polițiștii sibieni.

”Dacă apariția coronavirusului ne-a solicitat la maxim, la anul avem în Sibiu operaționalizarea centrului NATO, care presupune sosirea în oraș a câteva sute de ofițeri de rang superior, cu tot cu familii. Nu pot să spun acum dacă această operaționalizare presupune sarcini în plus pentru noi, însă cert este că datoria noastră, ca și Poliție Municipală, este să asigurăm un climat corespunzător de siguranță în oraș. Centrul acesta NATO ne va transforma clar într-o țintă. Nu vom fi noi cei care să gestionăm problematica aceasta. Nu e nici competența noastră să spunem dacă va crește sau nu nivelul de alertă în oraș, dar e logic, din punctul nostru de vedere, că prezența acestor oameni – unii dintre însoțiți de familii, vor locui și trăi

în Sibiu - au nevoie de un climat corespunzător de siguranță. Ca să pot să asigur acest climat, în afară de resursa umană eu trebuie să dispun și de resursă logistică, dacă vrem problema să fie gestionată la un nivel corespunzător, la anumite standarde. Altfel, facem ce putem... Noi am făcut demersuri în acest sens, rămâne să vedem cu ce rezultate. Dacă anul trecut situația generată de Summitul UE s-a rezolvat prin detașarea limitată, de câteva zile, a unui număr destul de mare de lucrători, centrul NATO teoretic va fi permanentizat, atunci nu mai poți să trimiți la Sibiu câteva zeci, sute de oameni pentru câteva zile. Eu sunt genul care încerc să anticipez problemele, este o trăsătură pe care am căpătat-o la Crimă Organizată, și nu vreau să mă trezesc fața faptului împlinit. Vreau să pregătesc din timp terenul ”, a explicat pentru Turnul Sfatului Sebastian Veștemeanu, șeful poliției municipale.

Referitor la aplicarea legii în ceea ce privește măsurile de distanțare socială și prevenire a infecțiilor cu coronavirus, Sebastian Veștemeanu a explicat că reprezintă noi sarcini de serviciu pentru polițiștii sibieni care se confruntă deja cu un volum ridicat de muncă și o schemă subdimensionată de personal.

”Aici este, de fapt, cea mai mare problemă. Activitățile s-au înmulțit, au apărut lucruri noi peste ce făceam noi în mod normal. Problema este că Poliția trebuie să facă acum lucrurile acestea pe un fond de personal care nu s-a modificat. Poate, din contră, suntem mai puțini decât eram în alți ani. Aici este marea problemă și noi am atras atenția, în fiecare an facem demersuri, din păcate, fără rezultate până în momentul acesta. Deficitul de personal este o problemă, dar subdimensionarea schemei de personal este cea mai mare problemă. Eu cred că nu mai corespunde realității sociale, economice, demografice a Sibiului. Este evident că a crescut orașul, uitați-vă la zonele limitrofe, aici expansiunea este enormă. Sunt poate 30-40.000 de oameni în plus, cel puțin. Industria s-a dezvoltat foarte mult la Sibiu, toate fabricile din Zona Industrială au făcut angajări masive și au atras oameni din toată țara. Cifrele acestea înseamnă o modificare clară a reperelor pe care le aveam în trecut. Și, din păcate, tot ce s-a modificat în plus în dezvoltarea orașului corespunde cu o scădere în Poliție”, a completat șeful poliției municipale, Sebastian Veștemeanu.

Interviu complet Șeful Poliției Municipale Sibiu, comisarul șef Sebastian Veștemeanu, va fi publicat zilele următoare.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Liviu Popa

Acum 1 lună

Dar pe bolsevicii din naravurile si mentalitatiile voastre cand vor fii transformate intr-o tinta ? NATO la Sibiu inseamna siguranta, dezvoltare, investitii, afaceri.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus