Joi,
06.05.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Raluca Turcan: Guvernul României asigura 14,2 mil euro pentru spitalele din Sibiu COVID-19

Raluca Turcan: Guvernul României asigura 14,2 mil euro pentru spitalele din Sibiu COVID-19

Spitalul Clinic Județean, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Pediatrie, Spitalul de Psihiatrie și Direcția de Asistență Socială Sibiu vor primi prin Ministerul Fondurilor Europene 14,2 milioane de lei, pentru dotarea spitalelor cu aparatură medicală, echipamente și decontaminarea necesară pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID-19, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan. ”Acești bani vor fi un sprijin real pentru spitalele sibiene pentru a oferi servicii medicale rapide și de calitate în această criză sanitară. Guvernul PNL a promis că va debloca proiectele europene și s-a ținut de cuvânt. Spitalele din întreaga țară beneficiază deja de sprijin european în lupta cu pandemia pentru a proteja populația în criza COVID”, a spus Raluca Turcan.
Proiectele sunt decontate prin Programul Operațional Infrastructură Mare și pentru toată țara sunt fonduri disponibile în valoare totală de 350 milioane euro.
Acest sprijin pentru sistemul medical sibian se alătură demersului Guvernului Orban de a sprijini construcția noului Spital Clinic Județean Sibiu. ”Am primit garanția unui sprijin pentru finanțarea și derularea celui mai mare proiect de investiție de după Revoluție - construirea Noului Spital Județean. Acum, sistemul medical primește acum un nou sprijin prin cele 14,2 milioane de euro care vor fi folosiți în spitalele sibiene. Sunt fapte concrete care arată preocuparea liberalilor pentru sistemul public de sănătate, și, în plus, ne arată că Sibiul este permanent în atenția guvernului”, a declarat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Unde vor ajunge banii

Cele 14,2 milioane de euro sunt destinate pentru patru spitale din județ și pentru Direcția de Asistență Socială Sibiu. Cea mai mare parte, 35,9 milioane lei ajung la Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, spital suport pentru pacienți COVID-19 va primi 7,6 milioane lei. La Spitalul de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda'' Sibiu vor ajunge prin acest program 2,5 milioane lei, iar la  Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu - 22,4 milioane lei. Direcția de Asistență Socială Sibiu va primi un ajutor financiar de 443 mii lei.

Sprijin și pentru Aeroportul Sibiu

Guvernul PNL va aproba în perioada imediat următoare Memorandumul privind acordarea unui ajutor de stat care să compenseze pierderile suferite de aeroport, din cauza pandemiei cauzate de coronavirus. ”Valoarea ajutorului prevăzut este de 3.992.000 lei și va fi acordat Consiliului Județean Sibiu prin suplimentare bugetară de la bugetul național, prin Ordonanță de Urgență.
Menționăm că, schema de ajutor de stat trebuie autorizată în prealabil de Comisia Europeană”, a anunțat Daniela Cîmpean.

Vizualizari: 618

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus