Joi,
17.06.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Teatrele din Sibiu își așteaptă spectatorii: „Suntem pregătiți”

Teatrele din Sibiu își așteaptă spectatorii: „Suntem pregătiți”

După ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea care prevede redeschiderea, printre altele, a sălilor de spectacole indoor, reporterul Turnul Sfatului a contactat cele două mari teatre ale Sibiului, pentru a vedea dacă iubitorii de cultură au vreo șansă să vadă spectacole înăuntru. Directorii teatrelor GONG și Radu Stanca spun că sunt pregătiți să deschidă, dar nu fără o urmă de scepticism.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi Hotărârea numărul 43, în baza căreia de la 1 septembrie se deschid restaurantele, cinematografele și sălile de spectacol. Această hotărâre le permite operatorilor culturali să programeze spectacole indoor, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/municipiul București este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu este pregătit pentru a primi publicul în sălile de spectacol indoor. Singurul impediment o reprezintă, spun reprezentanții teatrului, lipsa unor reguli clare care trebuie impuse odată cu redeschiderea sălilor. Așadar, deși programul este pregătit și urmează să fie publicat pe site-ul oficial al instituției de cultură, nimic nu va fi anunțat până nu vor fi date regulile exacte.  

„Foarte curând ne vom întâlni din nou cu publicul și în sălile de spectacole, iar acest fapt, după această perioadă atât de lungă în care principala noastră scenă a fost cea online, nu poate să ne aducă tuturor decât foarte multă bucurie. Avem deja configurat programul Teatrului Național Radu Stanca Sibiu, până în data de 3 octombrie 2020. Așteptăm cu dor și bucurie, pe toată lumea la teatru”, a menționat Constantin Chiriac, director general TNRS.

Adrian Tibu, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret GONG, spune de asemenea că este pregătit pentru acest pas, însă privește următoarea perioadă cu scepticism. 

„Suntem pregătiți încă din iunie, de când am început să jucăm în aer liber. Credem totuși într-o redeschidere responsabilă a sălilor, care să țină cont atât de specificul publicului, cât și de tipul de spectacol. Pentru noi, siguranța publicului e la fel de importantă ca cea a actorilor de pe scenă. Mai mult decât atât, avem soluțiile necesare pentru a dezinfecta sălile complet, înainte de fiecare reprezentație. Într-o notă personală, mărturisesc totuși că privesc cu scepticism sezonul de toamnă-iarnă, având în vedere că în ianuarie și februarie am avut în fiecare an tot mai multe cazuri de gripă în rândul copiilor, iar asocierea cu COVID-19 e cât se poate de nefericită. Însă mergem înainte cu curaj!”, spune Adrian Tibu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus