Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Lucrările la podul peste Târnava Mare din Copșa Mică se apropie de final

Lucrările la podul peste Târnava Mare din Copșa Mică se apropie de final

 

14 septembrie este data limită a lucrărilor la cel mai mare obiectiv de investiții al Primăriei Copșa Mică pentru anul 2020. Construirea unui pod care să treacă peste râul Târnava Mare este necesară deoarece aceasta reprezintă singura cale de acces a locuitorilor în cartierul Târnăvioara.

„Construcția acestui pod este cea mai mare investiție pe care am făcut-o în acest an. Suntem la finalul acestei lucrări, iar la momentul de față se asfaltează capetele de pod. În maxim două săptămâni, o să încheiem lucrările”, spune Tudor Daniel Mihalache, primarul din Copșa Mică.

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste două milioane de euro, bani care reprezintă aproximativ 65% din bugetul de investiții al Primăriei Copșa Mică. „Am investit peste două milioane de euro în acest pod care scoate din izolare cartierul Târnăvioara, cartier care era legat de oraș cu un pod de lemn vechi de foarte mulți ani”, mai explică primarul.

Proiectul de construcție a podului a fost inițiat în urmă cu zece ani, dar lucrările vor fi definitivate doar anul acesta. „Târnăvioara este un sat mai vechi decât Copșa Mică. Pe vremuri, era un sat de arendași al  Bisericii Evanghelice. În anii 70’ a fost alipit orașului Copșa Mică și a devenit un cartier. De zece ani am încercat să construim acest pod și am reușit să îl terminăm anul acesta”, mai spune primarul din Copșa Mică.

Pe lângă această investiție, primăria Copșa Mică și-a propus ca pentru anul 2020 să continue lucrările de modernizare a spațiilor de joacă din oraș, să extindă rețeaua de iluminat publicat, să amenajeze rețeaua de trotuare din oraș și să repare căminul din Târnăvioara.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1491

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus