Vineri,
25.09.2020
Innorat
Acum
23°C

VIDEO Asfalt recent așternut, rupt cu mâna. Primarul: ”asta e distrugere de bunuri”

14 Septembrie 2020 20:06

VIDEO Asfalt recent așternut, rupt cu mâna. Primarul: ”asta e distrugere de bunuri”

Un drum comuna asfaltat săptămâna trecută este prost executat, susține unul din candidații la primăria Brateiu, filmându-se când ridică stratul de asfalt cu mâna. În replică, primarul susține că filmarea a fost executată imediat după așternere, când asfaltul era încă moale.

Asfaltarea drumului către satul Buzd al comunei Brateiu a fost realizată în a doua parte a săptămânii trecute. Constantin Bălan, candidat din partea USR PLUS la primăria comunei, susține că tot drumul a fost asfaltat fără ca sub acesta să fie așternut vreun strat de piatră spartă, de care, printr-un strat de legătură, să fie așternut mai apoi și asfaltul de uzură. ”Sunt niște bani pierduți, fără amorsă, fără piatră spartă... Tot drumul este făcut așa. E o mâzgăleală, una care a mai fost făcută și în anii trecuți”, spune Constantin Bălan. El consideră că lucrarea a fost grăbită din cauza apropierii alegerilor.

Lucrarea este executată în cadrul unui contract cu o valoare de 2,7 milioane de lei, fără TVA, prin care urmează a fi modernizate mai multe drumuri din comună. Contractul de execuție a fost semnat în vara anului trecut cu firma sibiană Trans Grup Agapia SRL, iar fondurile sunt alocate prin Programul național de dezvoltare locală. 

Elena Marian (PNL), primarul Brateiului, respinge acuzațiile referitoare la calitatea execuției. La rândul ei, a realizat și ea un scurt film cu respectivul drum, pentru a arăta că acesta este format din mai multe straturi de asfalt și straturi-suport. ”Primarul nu e nici inginer constructor, nici proiectant. Lucrez cu o echipă, nu mă sustrag de la răspundere, dar cu toții semnăm și ne asumăm partea lui. Acesta este un proiect finanțat prin PNDL de către Guvernul României: avem constructor, avem diriginte de șantier, avem consultant. Drumul acela este în lucru, lucrarea nu este finalizată sau recepționată și nici achitată. Eu am fost ieri cu 20 de oameni, dar mâine mă duc cu 200. Și încercăm cu răngi, cu lopeți, cu ce se poate să ridicăm asfaltul acela. Și vă spun că nu se va ridica. Explicația mea, ca nespecialist, pentru acea filmare: după ce acel asfalt a fost turnat, cu o lopată sau ceva a dezlipit stratul așternut pe drum, după care a realizat filmarea intervenind cu mâna. Noi, acum când am fost pe acolo, nu puteai să ridici nimic, asfaltul s-a întărit. Oricum, eu am chemat și specialiștii, de la care aștept un punct de vedere în scris. Asfaltul nu este așternut direct pe pământ, ci peste un strat de piatră spartă, concasată, peste care a trecut cilindrul compactor”, declară Elena Marian.

Primarul în funcție spune că asfaltarea nu are legătură cu alegerile. Foto: Elena Marian

Ea mai arată că modernizarea drumului nu este făcută ”pentru alegeri”, având în vedere că finanțarea pentru aceste lucrări este asigurată în baza unui contract din 2017. Iar filmările contracandidatului său sunt puse pe seama campaniei electorale. ”Omul acesta se va alege și cu altceva, căci asta e distrugere de bunuri. E urât din partea lor”, mai spune Elena Marian.

Vizualizari: 4990

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Dublu Standars

Acum 1 săptămână

Aceeași situație e și cu drumul care leagă localitatea Glămboaca de drumul european spre Brașov. Efectiv asfaltul se desprinde deja și fără să il rupi cu mâna deoarece a fost așternut direct pe praf sau nisip.... Jalnic.
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 1 săptămână

Asta nu e distrugere de bunuri , pentru ca asfaltul ala nu e un bun , e o bataie de joc! Se vede clar ca a fost pus direct pe pamant , fara fundatie din piatra sparta si fara bitum de legatura .Asta e furt din banii publici , e de competenta DNA-ului , daca mai exista!
Raspunde

UNU Din Barghis

Acum 1 săptămână

Si in comuna Barghis, drumul Barghis-Apos e la fel. Se asfalteaza numai inainte de campanie si tine pana iarna. Tot PNL-ul si acolo...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus