Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Alegeri în 27, ce facem cu elevii, vineri și luni? ”Întrebați la minister”

Alegeri în 27, ce facem cu elevii, vineri și luni? ”Întrebați la minister”

Prefectura Sibiu nu a putut lămuri Inspectoratul Școlar cu privire la felul în care se vor desfășura cursurile în școlile în care se vor organiza secții de votare pentru alegerile locale din 27 septembrie. ”Este o informație care ține de interes național. Ar trebui să întrebați la Ministerul Educației, ar trebui să faceți o propunere, dacă aveți. Nu este de competența noastră, ca să facem ceva în acest sens”, a replica prefectul Mircea Crețu la întrebarea formulată de inspectorul școlar general adjunct, Gheorghe Bîrză.

Inspectorul a cerut lămuriri cu privire la aceste școli, fiind și el chestionat de mai mulți directori de școli din județ. ”Facem program on-line cu toți elevii care învață în școlile unde sunt organizate secții de votare?”, a întrebat Bîrză.

Iohannis: cereți informații ”fără rezerve” autorităților locale

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel, miercuri, la directorii unităţilor de învăţământ să se adreseze autorităţilor pentru a obţine resursele de care au nevoie în noul an şcolar. "Fac un apel la directorii unităţilor de învăţământ să se adreseze fără rezerve în această perioadă atât autorităţilor locale, cât şi Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cerându-le toate resursele de care au nevoie şi clarificările necesare", a afirmat şeful statului, citat de Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a vorbit în acest sens de "suplimentarea cu personal, inclusiv medical, acces la resurse tehnologice pentru predarea online şi materiale igienico-sanitare".

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1446

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus