Marţi,
27.10.2020
Ceata
Acum
4°C

Andrada și-a găsit mama: Sunt fericită că am găsit-o și nu vreau să o pierd din nou. Acum am și un frate.

18 Septembrie 2020 13:17

Andrada și-a găsit mama: Sunt fericită că am găsit-o și nu vreau să o pierd din nou. Acum am și un frate.

Andrada și-a regăsit mama biologică la o zi după ce a luat legătura cu cei de la „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României” și după ce apelul ei a apărut într-un material în Turnul Sfatului, cu sprijinul tuturor celor care au citit și au decis să o ajute cu informații. Mama ei locuiește acum în Germania, iar întâlnirea dintre cele două a avut loc prin intermediul unui apel video. Fata povestește că nu poate descrie în cuvinte ce a simțit atunci când și-a văzut mama, că a vorbit cu ea două ore care i s-au părut 20 de minute și că și-a cunoscut o mare parte din familie.

Născută Andrada Patricia Stancu în anul 1998, la Sibiu, fata a ajuns la scurt timp după naștere într-un orfelinat, ca mai apoi să fie dată în plasament la o familie unde micuța Andrada se simțea foarte bine. Tânăra spune că ține și astăzi legătura cu acea familie. După trei ani, în martie 2001 este adoptată de o familie din Franța, mama adoptivă fiind româncă și tatăl francez. Andrada își aduce aminte cu plăcere de anii copilăriei.

„Deși nu prea am povestit despre adopția mea, părinții mei mi-au spus tot ce trebuia să știu la vârsta pe care o aveam. Acum știu că am fost la orfelinat și apoi într-o familie, în plasament. S-au purtat minunat cu mine. Și astăzi țin legătura cu această familie. Copilăria mea a fost una foarte frumoasă. Locuiam la sat și a fost superb. Mergeam la unchiul meu care avea animale și mă ocupam de ele. Îmi plăcea”, își amintește Andrada.

A absolvit liceul în Franța și după ce și-a luat diploma a început să lucreze, pentru că asta și-a dorit.

„Imediat după ce am ieșit de pe băncile școlii mi-am dorit să lucrez. Aveam 18 ani când am semnat primul contract”, spune fata.

Andrada vorbește româna datorită mamei sale adoptive. A învățat și să scrie cu ajutorul prietenelor cu care vorbea pe facebook. Inițial, s-a folosit de Google Translate, ca mai apoi să învețe să scrie singură.

Tânăra are astăzi 22 de ani, se numește Patricia Havard și este mama unui băiețel pe nume Oscar pe care îl consideră cel mai de preț dar de la Dumnezeu. Este logodită cu tatăl micuțului și urmează să se căsătorească. Andrada spune că este fericită.

„Acuma sunt bine în viața mea. Fericită! Este important să te bucuri de ce ai în viață! Logodnicul meu este minunat și avem norocul să avem un băiețel minunat, pe Oscar. L-am dorit atât de mult atât eu, cât și tatăl lui, iar acum ni s-a împlinit visul, iar ca bonus doarme foarte bine noaptea! Singurul lucru pe care mi-l doresc pentru Oscar este să știe cât de importantă este familia și iubirea! Să fie un băiețel fericit în viață, deschis la minte și să știe că nu este corect să judeci o carte după coperta ei, pentru că așa este și cu oamenii. Suntem foarte fericiți! Noi doi suntem foarte uniți, și cu Oscar suntem o familie unită cu multă iubire”, povestește Andrada.

Andrada și logodnicul ei

Și-a găsit mama biologică în 24 de ore

Cu mult timp în urmă s-a încolțit în mintea Andradei ideea de a-și găsi mama biologică, dar nu știa de unde să înceapă în Franța. În momentul în care a devenit, la rândul ei, mamă a simțit și mai mult un sentiment de gol în suflet, pentru că nu știa de unde vine, cu cine seamănă.

„Este foarte important pentru construcția personală să știi de unde vii”, spune fata.

Părinții ei adoptivi au sprijinit-o spunându-i că și ei ar fi făcut la fel. Astfel a început să caute pe facebook grupuri unde ar putea posta rugămintea de a fi ajutată să-și găsească mama. Așa a dat de grupul „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României”. A luat legătura cu ei, aceștia i-au cerut mai multe informații despre ea și adopție, iar în 14 septembrie au postat anunțul despre încercarea Andradei de a-și descoperi originile. De la postare și până la momentul regăsirii nu a mai fost decât un pas. În 15 septembrie, anunțul a fost preluat și făcut public de reporterii Turnul Sfatului, iar cu ajutorul persoanelor care au putut oferi informații, în seara aceleași zile, Andrada se afla față în față cu mama ei, prin intermediul unui video telefon.

„În sfârșit, am găsit-o. A fost un moment foarte emoționant. Încă nu îmi vine să cred că am reușit. M-am gândit atâția ani că într-o zi poate o voi găsi și acum, dintr-o dată, am reușit. Am plâns, am râs, am discutat despre viața ei, despre viața mea, mi l-a arătat pe fratele meu de doi anișori, am vorbit cu familia mea, cu bunica mea, unchi și mătuși. Mi-a spus că este fericită că și-a găsit fetița. Am stat de vorbă două ore, dar care mie mi s-au părut 20 de minute”, spune Andrada.

Într-o zi se vor întâlni și față în față, cu certitudine, dar tânăra spune că trebuie să treacă, mai întâi pandemia de COVID-19.

„Sunt fericită că am găsit-o și nu vreau să o pierd din nou. Toată viața mea am fost singură, iar acum am și un frate.”

Nu are ce să-i reproșeze mamei, pentru că nu știe ce ar fi făcut în locul ei

Andrada spune că nu are ce să-i reproșeze sau să-i ierte mamei ei biologice pentru că nu știe ce ar fi făcut dacă ar fi fost în locul ei. Fata povestește că mama ei era tânără, avea doar 17 ani când a născut-o. Atât ea cât și tatăl biologic erau încă în școală, iar situația lor financiară nu era una bună așa că au decis că nu pot crește bebelușul. Cu toate acestea, Andrada a avut norocul să crească frumos, într-o familie care a iubit-o și a educat-o. Acum spune că este împlinită și fericită și îi îndeamnă pe toți cei care doresc să-și găsească părinții biologici și nu știu de unde să înceapă sau nu au curaj să o facă, să nu mai piardă timpul, pentru că nu au nimic de pierdut.

„Dacă vrei să-ți găsești rădăcinile fă tot ce este posibil sa le găsești! Știu că poate îți este frică, poate idealizezi o familie, iar realitatea poate fi altfel, dar trebuie să fii conștient de asta. Poate familia pe care o găsești nu este ce ți-ai imaginat, sau poate nu vor să fie găsiți, dar pentru tine, ca să-ți poți simți inima ușoară, trebuie să încerci. Nu ai nimic de pierdut. Și dacă îți este greu, îmi poți scrie pe pagina de facebook, pentru că știu cât de greu este când îți cauți rădăcinile și știu cât mi-aș fi dorit să fie cineva căruia să-i scriu și să mă înțeleagă”, transmite Andrada.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Lina Elena

Acum 1 lună

Draga domnule Doamna Eu in cautarea nastere parentii Eu A fost Nascut Tisau buzau /padureni 1997 Adoptat 1998 Ale mele biologica mama nume Lina Mariana Ale mele biologica tata nume ion ungureanu Eu 23 Ani Eu trai irlanda Multumesc Lina Elena

Raspunde

Ana curelaru Maria

Acum 1 lună

Bună ziua îmi caut tatăl de 38de ani nu l cunosc știu doar că îl cheamă văduva Vasile este din Mărășești va rog ajutați mă sa l găsesc contact 0755287164 mă numesc Ana Maria
Raspunde

Calin Danut

Acum 4 săptămâni

Va rog din suflet vreau sami gasesc si eu fratiorii care nu stiu nimic de ei de 32 de ani nu am poze dar poate pa puteti ajuta va rog din suflet care stie unde la cine sa apelez Se numesc Calin Ana maria nascuta 1993 Calin daniel 1988 Ajutati-ma din suflet Numar de contact +4407570764097 sau +4407570178331 numerele de contact sunt de anglia
Raspunde

FLORINA Mihaela Ganea

Acum 2 săptămâni

⁰n am fost infiata,am crescut cu mama,dar niciodată nu mi am cunoscut tatăl,n am văzut niciodată o poza cu portretul lui,stiu si imi amintesc vag că cineva mă vizita cu mici cadouri,imi plătea pensie alimentară,si ii port numele Ganea,el se numeste Ganea Bucur lucra la fabrica de sticla Azuga Prahova Romania,nu stiu cati ani a lucrat în aceea fabrica dar acolo a întâlnit o pe mama mea Dumitrescu Martha Smaranda,m am nascut pe 19.04.1981 Bușteni Ph,din ceea ce înțelesesem de la mama mea cand trăia, avea un var primar in Azuga ce se numea Ganea Mihai,va multumesc,poate il gasesc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus