Duminică,
27.09.2020
Innorat
Acum
11°C

Tânără adoptată în Franța își caută părinții în Sibiu

15 Septembrie 2020 14:29

Tânără adoptată în Franța își caută părinții în Sibiu

Andrada Patricia Stancu a fost născută în Sibiu, în anul 1998. După trei ani, fata a fost adoptată de o familie din Franța. Astăzi, tânăra este, la rândul ei, mămica unui băiețel și își dorește foarte mult să-și cunoască mama biologică. A luat legătura cu cei de la „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României”, iar aceștia i-au făcut publică povestea. Andrada spune că mama ei locuia pe strada Mihai Viteazu din Sibiu, în perioada adopției fiind la blocurile de la numărul 7A. Citește și „Andrada și-a găsit mama: Sunt fericită că am găsit-o și nu vreau să o pierd din nou. Acum am și un frate.”

Sibienii o pot ajuta pe Andrada Patricia Stancu să-și găsescă mama biologică. Fata spune că a fost născută în Sibiu, pe data de 26 aprilie 1998, iar în martie 2001 a fost adoptată în Franța. Acum că este și ea mămică își dorește să-și cunoască mama biologică. Știe despre ea că se numește Janina Stanciu, este născută în anul 1980 și că era domiciliată pe strada Mihai Viteazu. Să-și găsească mama înseamnă enorm pentru ea, spune fata.

Anunțul ei a fost făcut public pe pagina de facebook a celor de la „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României”.

„Pe această pagină, de mai bine de cinci ani ajutăm foarte mulți copii adoptați să își găsească familiile biologice. Recent și această tânără ne-a scris pentru ajutor. Cu acordul ei am făcut public căutarea familiei sale. În perioada adopției, mama locuia la blocurile de la numărul 7A”, spun administratorii paginii.

Anunțul făcut de Andrada.

„Eu sunt Stancu Patricia Andrada născută la SIBIU pe data de 26 Aprilie 1998. În martie 2001 am fost adoptată în Franța de o familie minunată. Acum sunt și eu mămica unui băiețel superb și mai mult ca oricând, doresc să-mi cunosc familia biologică. Informațiile pe care le dețin: numele mamei, STANCU JANINA, născută în 1980 și faptul că era domiciliată pe strada Mihai Viteazul în Sibiu. Găsirea mamei mele înseamnă enorm de mult pentru mine și familia mea”, scrie Andrada.

Toți cei care pot da detalii sau știu ceva despre acest caz pot contacta administratorii paginii AICI.

Despre „The Never Forgotten Romanian Children - Copiii niciodată uitați ai României”

Pagina FACEBOOK „The Never Forgotten Romanian Children - Copiii niciodată uitați ai României”, a fost înfiinţată pe 24 Ianuarie 2015 de către Ileana Cunniffe Baiescu, o româncă din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda din 1996. Această pagină a fost creată cu speranţa de a-şi îndeplini un vis important: găsirea fratelui Marin Constantin Victor dat în adopţie. După mai mulţi ani de căutări și fără nici un rezultat, Ileana a avut ideea să transfere căutările pe reţelele de socializare. Așa spera să-și găsească fratele prin conectarea cu cât mai mulți tineri adoptati din România în diferite ţări ale lumii.

Cu puţin efort a descoperit existența multor pagini, grupuri şi profile a multor tineri adoptaţi. Între ei subiectul principal de discuție era căutarea familiilor lor biologice.

Așa a început fenomenul prin care Ileana a fost solicitată să-i ajute pe cei care doreau să ia legătura cu cei de acasă. Fiecare venea cu povestea lui de viaţă, cu visurile pentru care se lupta, cu întrebările la care căuta răspunsuri, cu toate curiozităţile pentru a afla mai multe despre familiile lor. Foarte repede vestea a circulat și astfel pagina, Copii niciodată uitaţi ai României, a ajuns să fie o punte de legătură între tinerii adoptaţi și familiile din ţară. Pagina a devenit una dintre cele mai cunoscute şi solicitate de acești tineri, dar şi de familiile si rudele copiilor adoptați aflaţi în căutarea lor.

În aproape 6 ani de activitate au fost înregistrate aici peste 2.000 de cereri de căutări de familie din partea tinerilor şi peste 1400 de familii din România care sunt în căutarea copiilor dați spre adopție.

Activitatea principală a paginei este să ajute numai copiii adoptati să-și găsească familiile din România, toate acestea prin intermediul rețelelor de socializare, internetului, presei și televiziunii.

„În faţa acestui număr mare de cereri s-a constituit progresiv un mic grup de voluntari şi translatori care asistă tinerii în căutarea familiilor şi reuniunile cu familiile lor. Până în prezent, voluntarii paginei de comunitate Facebook au ajutat la găsirea a peste 1.200 de familii, inclusiv găsirea fratelui pentru care s-a început această comunitate. Toate aceste reuniuni frumoase nu ar fi putut să fie realizate fără implicarea multor oameni cu suflet deosebit sau fără minunații noștri membrii și presa scrisă, care continuu distribuie și mediatizează anunțurile de căutare a familiilor biologice ajunse la noi. Pagina Facebook, acum a ajuns la peste 95.000 de membrii. Chiar dacă s-a progresat, mai e foarte mult de lucru, deoarece aproape în fiecare zi ajung noi solicitări”, spun cei de la „The Never Forgotten Romanian Children - Copiii niciodată uitați ai României”.

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus