Sâmbătă,
17.04.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

Test COVID, în loc de 14 zile de izolare pentru persoanele care se întorc din străinătate. Orban: în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie

Test COVID, în loc de 14 zile de izolare pentru persoanele care se întorc din străinătate. Orban: în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că autorităţile iau în calcul posibilitatea înlocuirii carantinării timp de 14 zile în situaţia în care se efectuează un test negativ pentru cei care vin din ţări cu număr ridicat de cazuri de COVID-19.

"Facem o analiză pe fiecare ţară şi vom decide în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. (...) Sunt restricţii obişnuite. Noi am aşteptat că la nivelul Comisiei Europene există o dezbatere în care se încearcă adoptarea unor măsuri comune la nivel european pentru situaţiile de răspândire a virusului. Săptămâna aceasta vom analiza evoluţiile din fiecare ţară şi vom decide măsurile. Analizăm posibilitatea de a utiliza şi noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuţii şi în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie", a spus Orban, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, el a precizat că deocamdată nu este cazul să se impună carantinarea judeţelor care au cea mai mare rată de infectări.

"Ele (n.r. restricţiile) sunt stabilite în funcţie de nivelul de răspândire şi pe teatre, cinematografe, HORECA, inclusiv pentru şcoli. Noi am stabilit criteriile pe baza cărora se pot lua diferitele decizii legate de aceste activităţi. Pe analiza noastră, chiar dacă luni a fost un nivel mai ridicat de infectări, acesta nu a fost confirmat în evoluţia săptămânală. Pe săptămâna care a trecut, chiar dacă avem o uşoară creştere, nu este o creştere care să ne îngrijoreze. Sigur trebuie în continuare să fim vigilenţi, să respectăm măsurile de protecţie sanitară astfel încât să limităm răspândirea virusului", a mai afirmat Orban. 

Vizualizari: 817

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus