Luni,
10.05.2021
Cer Senin
Acum
16°C

Aeroportul Sibiu cumpără opt tunuri împotriva păsărilor

Aeroportul Sibiu cumpără opt tunuri împotriva păsărilor

Administrația Aeroportului sibian a lansat o procedură de achiziție a opt tunuri profesionale, care să poată speria păsările sălbatice.

Conform cerințelor din caietul de sarcini, cele opt tunuri ar urma să fie livrate în cel mult 30 de zile de la data semnării contractului, dată estimată pentru finele acestei luni. Instalațiile solicitate trebuie să poată fi activate prin radiocomandă, fie toate opt simultan, fie câte patru. ”Fiecare tun să fie dotat cu receptor, baterie, trepied rotativ reglabil. Tunurile trebuie să aibă posibilitatea de a fi folosite prin intermediul radiocomenzii și individual prin programator (ceas)”, solicită reprezentanții aeroportului în caietul de sarcini al achiziției. Doi angajați ai Aeroportului vor trebui instruiți pentru a putea folosi aceste instalații, pentru care durata minimă de utilizare este solicitată a fi de cel puțin trei ani. Tunurile vor fi alimentate de la câte o butelie cu butan sau propan.

Reprezentanții Aeroportului justifică această achiziție prin ”necesitatea respectării măsurilor de prevenire și control a faunei sălbatice conform cerințelor în domeniu”.

Termenul limită de depunere a ofertelor de către furnizorii de astfel de echipamente a fost fixat pentru 29 septembrie 2020. Bugetul alocat acestei achiziții este de 26.000 de lei, fără TVA.

 

Sursa foto: sperietori.ro 

Vizualizari: 1480

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Mihai R

Acum 7 luni

Sa nu sperie și fauna din zavoi, ar trebui declarată arie protejată.
Raspunde

2 Cents

Acum 7 luni

E visul oricarui smecher din tarisoara asta: "tunuri" pe bani de la buget :) Fara numar, fara numar! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus