Vineri,
28.01.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Cei 23 de consilieri locali pe care i-au ales sibienii. Mai bine de jumătate sunt nume noi

Cei 23 de consilieri locali pe care i-au ales sibienii. Mai bine de jumătate sunt nume noi

Cu cea mai mare creștere a ponderii în Consiliul Local, liberalii aduc cele mai multe nume noi în forul legislativ al Sibiului. Din acest mandat, diversitatea în Consiliu Local Sibiu crește și ca urmare a intrării candidaților USR PLUS.

După 16 ani în care Consiliul Local Sibiu a fost dominat în permanență de o majoritate FDGR, alături de care au mai votat reprezentanții PSD și PNL, rezultatul alegerilor de duminică schimbă radical structura forului legislativ local.

FDGR a pierdut nu doar majoritatea, ci și poziția întâi în ceea ce privește numărul de mandate în Consiliul Local. PNL, pe de altă parte, a ajuns la cea mai bună reprezentare din ultimii 20 de ani, iar PSD – la cea mai slabă. În fine, pentru prima dată din 2004 încoace, structura politică a Consiliului local numără mai mult de trei formațiuni, prin intrarea reprezentanților USR PLUS.

De luna viitoare și până în 2024, Consiliul local Sibiu va fi format din nouă consilieri PNL, opt din partea FDGR, patru din partea USR PLUS și doi din partea PSD.

 

Formațiune

Mandatul 2016 - 2020

Mandatul 2020 - 2024

FDGR

12

8

PSD

6

2

PNL

5

9

USR PLUS

0

4

Majoritatea, nume noi

Din cei nouă consilieri locali ai PNL, șase sunt nume noi (cinci, dacă luăm în considerare faptul că Răzvan Pop a mai fost membru al Consiliului local și chiar a ocupat și funcția de viceprimar). În cazul listei FDGR, din cei opt consilieri, doi sunt noi. În ceea ce privește lista PSD, ambele nume sunt noi în Consiliul local Sibiu.

Merită precizat că listele de mai jos, propuse de partide, pot suferi modificări: fie candidații se pot retrage, fie partidul poate decide retragerea sprijinului pentru unii dintre candidați, fapt care va duce la apariția altor nume în Consiliul local Sibiu.

Din rândul consilierilor locali urmează a fi aleși și cei doi viceprimari. Cele două nume vor fi stabilite în urma negocierilor politice care, după cum a declarat primarul Astrid Fodor pentru Turnul Sfatului, poate ține cont și de situația din Consiliul Județean Sibiu.

 

Viitoarea componență a Consiliului Local Sibiu

Sursa: listele de candidați depuse de partide la Biroul electoral județean

PNL

Adrian Bibu

Tiberiu Drăgan

Alexandru Dumbravă*

Corina Dăncilă*

Vicențiu Săceleanu*

Ciprian Fulea

Monica-Adriana Munteanu*

Adrian-Casian Vlașcu*

Răzvan Pop

 

FDGR

Corina Bokor

Zeno-Karl Pinter

Helmut Lerner

Bianke-Marion Grecu

Paul-Constantin Mezei

Wolfgang-Alexander Guib*

Paul Kuttesch*

Sara Konnerth*

 

USR PLUS

Diana Mureșan*

Raul Apostoiu*

Ionuț Ghișe*

Laurențiu Theodoru*

 

PSD

Cătălin Stanciu*

Alexandru Popa*

Notă: * - Prezențe noi în Consiliul local Sibiu

Vizualizari: 7804

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Boris Becker

Acum 1 an

Neea Deleanu .... ai numarat precum Pristanda steagurile.... in tabel scrie ca FDGR are 8 mandate. In lista cu numele consilierilor la FDGR apar doar 7 nume .....
Raspunde

Alegator 2020

Acum 1 an

Daca pnl se aliaza cu usrplus, are majoritate in CL. Primarul devine o poza. Nu mai poate face mare lucru. Abia acum vom vedea capacitatea doamnei Fodor de a gestiona situatia si de a performa.
Raspunde

John Doe

Acum 1 an

Sper ca USRPLUS sa nu se coboare la nivelul ciumei galbene. Parca arata mai bine o alianta cu pensionarii din forum decat cu ciuma galbena.
Raspunde

Peter Pann

Acum 1 an

Sa vedeti acum dezvoltare a la PNL...cum isi mai aduce doamna Turcan si sociatii inca vreo cateva firme de la Moldova, sa capuseze bugetul local. Veti vedea, incet incet cum firme obscure, de apartament vor castiga licitatiile la drumuri, spitale, transporturi si asa mai departe. Daca au reusit ei in minoritate sa bage pe gatul primariei SOMA, autobuzele turcesti...cam va puteti imagina ce urmeaza. Asta e meteahna mafiilor Bucurestene... au imbarligat pana si-au insusit prin toate mijloacele tot ce au facut unii prin Sibiu...Polisano, Carpatica, iar acum isi trimit beizadelele sa stea pe ce au construit altii. Cam sumbru va fi viitorul Sibiului, cu PNL majoritar, cel mai probabil. Parca suntem inca in perioada interbelica, atunci cand le-a picat bucurestenilor in mana ardealul si s-au apucat sa mute fabricile/afacerile... acum nu le mai muta, le darama cu "legi si procese", acuza si baga la puscarie pe cei care le fac, apoi le acapareaza si isi pun copiii sa le conduca...spre dezastru, bineinteles. Studiati cazul Polisano, pentru necunoscatori.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus