Joi,
09.12.2021
Parțial Noros
Acum
4°C

Primarii de comune: scăderea veniturilor din cauza pandemiei va fi compensată din fonduri europene

Primarii de comune: scăderea veniturilor din cauza pandemiei va fi compensată din fonduri europene

Reprezentanții primarilor de comune din județul Sibiu consideră că în perioada imediat următoare principala sursă de finanțare a proiectelor locale o reprezintă fondurile europene  nerambursabile.

Reprezentanții Consiliul Comunelor și Regiunilor din Europa au organizat timp de două zile o serie de întâlniri on-line cu autoritățile din 133 de localități de pe continentul nostru, printre care și reprezentanții Asociației comunelor din România, filiala Sibiu. Principalele discuții au vizat cele mai recente schimbări asupra finanțelor, despre impactul social al pandemiei de Covid-19 și modul în care se poate îmbunătăți comunicarea cu cetățenii.

„Principalele subiecte care s-a discutat sunt despre analizele economice asupra efectelor pe care le-a avut pandemia și intervențiile complementare din bugetul Uniunii Europene pentru dezvoltarea satului românesc, adresându-ne în special zonelor rurale. De asemenea, se discută despre negocierea programelor de finanțare europeană din exercițiul financiar 2021-2027 și despre analiza indicatorilor economici având ca rezultat efectele pandemiei în sectorul privat”, a declarat Valentin Ivan, președintele Asociației Comunelor – Filiala Sibiu.

La aceste întâlniri organizate în perioada 29 septembrie – 1 octombrie au participat 133 de reprezentanți ai asociațiilor de autorități locale din Europa. Pe lângă temele de discuție menționate, dialogul s-a axat și pe subiecte legate de activitățile proiectului „Platforma Acțiunilor Comune Transparente” precum și despre documentul de politică al CCRE.

Sursă foto: Facebook/Asociația Comunelor din România

Vizualizari: 1002

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus