Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-19°C

A fi sau a nu fi primar. Versiunea Astrid Fodor

A fi sau a nu fi primar. Versiunea Astrid Fodor

Sunt de acord cu doamna Astrid Fodor: cazul pentru care i s-a refuzat în primă instanță validarea noului mandat mi se pare o mare prostie. Având la bază cam tot atâtea studii juridice ca și dânsa, îmi dau totuși seama că e absolut aberant să refuzi dreptul unui om de a fi ales pentru că și-a făcut treaba, într-un alt mandat. Este acuzată în baza unei legi că a fost și viceprimar, și membru în două consilii de administrație, ale unor instituții de învățământ. Funcții neremunerate. A fost suspendată din funcția de primar, a fost repusă în drepturi de o altă instanță, iar acum lucrurile se repetă. Din nou: baza legală în care i s-a respins validarea mi se pare șubredă. Ca idee. Ca noțiuni și procedură juridică nu-mi dau cu părerea, pentru că nu sunt de specialitate.

Pe de altă parte, felul în care politicianul Astrid Fodor a gestionat această criză mi se pare lamentabil. În loc să transmită un mesaj măcar celor 20 de mii de alegători care au pus ștampila pe numele dânsei, dacă nu unui întreg oraș, i-a telefonat direct președintelui Klaus Iohannis. La cine te raportezi tu, ca om politic? Cine te-a ales? O gafă extraordinară mi se pare să și anunți public acest lucru. ”Am vorbit cu președintele, a fost o convorbire scurtă, președintele era la Bruxelles. Bineînțeles că m-a încurajat”, a anunțat Fodor.

Iar acum, dacă sunteți pasionați de serialul House of Cards, e momentul în care Kevin Spacey se uită în cameră și zice: ”E convins (n.r. președintele) că se va ține cont de ceea ce spune legea”. Deduc de aici că partea a doua a mesajului, cel puțin, nu mai e transmis către public, via reporteri, ci direct judecătorilor de caz, de la Tribunalul Sibiu. ”Șeful statului e cu ochii pe voi, grijă mare!”, poate suna mesajul transmis.

În plus, întregul discurs prezentat în tandem cu avocatul Lucian Chirilă se bazează pe veșnica frustrare românească: dușmanii-mi poartă pică. Nu poate fi nimic altceva, decât fie interese străine, fie dușmani. ”Qui prodest acțiunea ANI? Cine beneficiază de acest demers unic al ANI de a trimite instanțelor de judecată cererea de a invalida o serie de mandate, cu toate că cei de la ANI nu au niciun rol în legea electorală? Sunt oameni din toate partidele pe aceste liste (ale ANI – n.r.), exceptând unul”, a declarat avocatul Lucian Chirilă, destul de ambiguu. Nu am aflat care este partidul nepătat. Care-s dușmanii? Pe de altă parte, ANI e acuzată de foarte multe persoane că nu a făcut acest demers înainte de alegeri, pentru a nu mai încurca procesul electoral, dacă Fodor se află într-adevăr în ”offisde” juridic. Ei spun că acum că trebuia să tacă pentru totdeauna, pentru a nu încurca treburile locale... ”Las-o așa, Dorele”, după cum spune reclama.

Nu știm dacă în spatele deciziei stau ungurii, PSD-ul, bubulii, rușii sau alte frici românești. Nu știm nici dacă a fost mâna SRI, STASI sau KGB, însă mesajul transmis de FDGR-iști în conferința de presă de ieri mi se pare periculos. Pentru viitor. Dar dacă nu a fost decât un șir de funcționari zeloși care au urmat strict litera legii? De la ANI, până la Judecătoria Sibiu? Pe scurt, după mine, zona în care a dus FDGR discursul public, ieri, este încă o lovitură de baros dată instituțiilor statutului, băgându-l în această procedură, de această dată, și pe președintele țării. Pe bază de relații personale, nu pe altceva. Nu că nu am fi înconjurați decât de ruine...

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 8943

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Treboniu Lemurian

Acum 2 ani

Nu inteleg de ce instantele romanesti se opun vointei poporului sibian de a fi condus de sasalai! Ce, sasalaii nu sunt oameni?

Raspunde

Ion Popescu

Acum 2 ani

offside-ul se fluiera dupa ce s-a petrecut, nu se fluiera intentia, daca tot ati pomenit. cat despre politizarea institutiilor publice, “este un fapt”. incepand cu ccr si terminand cu.. completati dvs... toti vor sa scapam de politizarea asta, dar toti care ajung la putere par ca agreeaza ideea. doar in opozitie nu mai este placut.

Raspunde

Romanasul Democrat

Acum 2 ani

Votati tinerii si lasati pensionarii sa se ocupe de nepoti si sa nu mai mearga cu para la presedinte !

Raspunde

Cosmin Codru

Acum 2 ani

A fi sau a nu fi Sibiul total acaparat de claniada PNL ?...Asta e intrebarea. Oare cate SOMA ar putea racorda la bugetul orasului, doamna/clanul Turcan de la Buzau, daca ar avea primarul ?! Oare cate doamne Turcan ar mai aparea peste noapte in tot felul de functii si pozitii ? probabil vor fi atat d emulte, incat se vor face noi functii, sa le incapa pe toate....doar sunt bani la sibiu, este ? Nu se moare de foame ca la Moldova.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dumitru Gosa

Acum 2 ani

Vai și amar de articol! Vezi cu cât era remunerată ”marea edilă” și ce a făcut, concret, pentru comunitatea sibiană. În ceea ce privește aroganța...”tăticul Werner” este mic copil pe lângă ea. Referitor la așa zisele studii juridice pe care pretinzi că le ai, cred că ai ”frecventat” cursurile on-line!!!!! Așa că......SUS JUSTIȚIA!!!!! Felicitări magistratului care a pronunțat soluția corectă și legală!

Raspunde

XY Si Z

Acum 2 ani

Legenda spune ca Astrid il Suna pe Johann la fiecare decizie pe care o ia. Atat poate... noroc ca a mai fost votata inca o data. Oare ii tine locul caldut lui Klaus?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus