Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

25 de paturi pentru pacienții COVID-19 în noua structură modulară deschisă la Spitalul Județean

25 de paturi pentru pacienții COVID-19 în noua structură modulară deschisă la Spitalul Județean

O structură modulară destinată internării și tratării pacienților diagnosticați cu COVID – 19 a fost deschisă în cursul zilei de sâmbătă, 17 octombrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, transmit reprezentanții instituției. Aceștia spun că structura este una modernă iar în cadrul ei se regăsesc cabinete pentru medici, asistente și registratură, sală de tratament și un total de 25 de paturi în 8 saloane (cinci saloane a patru paturi fiecare și 3 saloane totalizând 5 paturi). Toate saloanele sunt dotate cu grup sanitar propriu.

„Așa cum am promis în ședința de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, structura modulară a SCJU Sibiu a fost deschisă sâmbătă 17 octombrie pentru pacienții COVID pozitiv, după ce vineri după-amiază am primit avizul DSP Sibiu. Structura are un număr de 25 de paturi și oferă cele mai bune condiții de cazare și tratament pentru pacienții COVID-19. A fost un efort susținut al tuturor celor implicați, de la asistente la medici pentru ca această structură să fie deschisă, fiind asigurate materiale sanitare, echipamente medicale, materiale de curățenie, dezinfectanți și circuite medicale corespunzătoare", declară Conf.univ.dr. Liliana Coldea, managerul SCJU Sibiu.

Structura modulară deschisă face parte dintr-un obiectiv de investiții amplu, care a fost finalizat recent și care constă în două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical,  cu o suprafață de circa 750 de mp.  Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 6 milioane de lei. Fondurile au fost asigurate de către Consiliul Județean Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus