18 localități din județul Sibiu trec în scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-a întrunit marți și a adoptat o serie de măsuri noi ce vizează 18 localități din județul Sibiu unde incidența infectării pe ultimele 14 zile a depășit 3 la mia de locuitori.

”Cu toate că numărul cazurilor noi a fost mai mic în ultimele zile, situația în câteva localități din județul Sibiu nu este deloc bună. De aceea suntem nevoiți să ne întâlnim astăzi și să luăm câteva măsuri noi”, a spus prefectul Mircea Crețu, în deschiderea ședinței.

Conform directorului executiv adjunct al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Adela Morar, incidența cumulată în județul Sibiu în ultimele 14 zile este de 1,77 la mia de locuitori. Spre exemplu, în municipiul Sibiu incidența este de 2,84, iar în Cisnădie de 2,13.

În 18 localități incidența depășește 3 la mia de locuitori, motiv pentru care Comitetul Județean pentru Situații de urgență a decis implementarea unor măsuri noi, valabile în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie.

Cea mai mare incidență se regăsește în Apoldu de Jos – 6,77, urmată de Bîrghiș – 6,05 și Scoreiu – 5,71. Cazuri multe mai sunt și în Hamba sau Colun, printre altele.

Lista completă urmează a fi făcută publică de Prefectura Sibiu, în cursul acestei zile.

Citește și Lista localităților sibiene care intră în scenariul roșu. Restricțiile impuse

Aceste localități intră practic în scenariul roșu, ceea ce înseamnă obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, închiderea cinematografelor și a sălilor de spectacole și concerte, închiderea restaurantelor, a cafenelelor și a sălilor pentru jocuri de noroc, precum și interzicerea evenimentelor de tip drive-in.

Pe de altă parte, alte 25 de localități au o incidență cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori, printre care și municipiul Sibiu. Aici măsurile adoptate sunt puțin mai relaxate, spre exemplu restaurantele pot funcționa cu o limită de 30% și numai în intervalul 06:00 – 23:00, iar hotelurile pot servi mâncare doar pentru cei cazați, tot în limita a 30%.

Lista completă a localităților cu incidența infectării cuprinsă între 1,5 și 3 la mie, precum și măsurile exacte, urmează a fi făcută publică de prefectura Sibiu în cursul zilei de marți.

”În câteva localități suntem foarte aproape de 3 la mie, motiv pentru care mâine este foarte probabil să ne întâlnim din nou și să luăm noi măsuri”, a concluzionat prefectul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus