Miercuri,
16.06.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Validarea primarului de Sibiu, sub semnul întrebării

Validarea primarului de Sibiu, sub semnul întrebării

Faptul că, după aproape o lună de la alegerile locale, Municipiul Sibiu nu are primar îmi creează un sentiment de frustrare. Și nu cred că sunt singurul în această situație.

Și asta cu toate că scrutinul a fost validat, iar victoria d-nei Astrid Fodor pentru funcția de primar, incontestabilă. D-na Fodor a câștigat al doilea mandat, pentru că majoritatea celor prezenți la urne a dorit acest lucru. Și, totuși, indiferent de opțiunile lor electorale, invalidarea în Justiție, a victoriei d-nei Fodor, a fost primită cu maximă neliniște de majoritatea sibienilor. Iar prelungirea incertitudinii, nu poate decât să mărească nemulțumirea lor.

Pentru  oricine acest episod postelectoral, de la Sibiu, este în contrast juridic șocant cu un alt caz din țară: la noi, primarul ales nu a fost validat, în schimb, la Deveselu, a fost validată „victoria” unei persoane decedate…

În aceste condiții, nu este cazul să intrăm în amănunte juridice. Sper ca Puterea Judecătorească să ne dea un răspuns lămuritor în acest sens, cât mai curând posibil. Mai ales că, nu peste mult timp, va începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. Alegerile reprezintă manifestarea suveranității poporului în democrație. De aceea, avem nevoie de legi clare, care să nu lase loc interpretărilor de orice natură. 

Ion Ariton,

Președintele Organizației Județene Sibiu a Partidului Mișcarea Populară

Vizualizari: 1277

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus