Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Situația în unitățile de învățământ: Patru noi cazuri și 27 de instituții în scenariul roșu

Situația în unitățile de învățământ: Patru noi cazuri și 27 de instituții în scenariul roșu

Numărul persoanelor depistate pozitiv pentru virusul SARS CoV-2 în unitățile de învățământ din județ a ajuns la 24. Potrivit raportului primit de la reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, față de raportul trimis ieri, 21 octombrie s-au înregistrat patru noi cazuri.

Raportul trimis de inspectorat arată că, în momentul de față, 24 de persoane au fost depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate. Dintre acestea, 13 sunt elevi (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic „Cibinium” Sibiu, Școala Gimnazială Racovița Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Ocna Sibiului, Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu), opt sunt cadre didactice (Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Roșia,  Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Bârghiș și Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie) și două persoane care fac parte din personalul nedidactic (Liceul Tehnologic Cisnădie și Școala Gimnazială Apoldu de Sus). Totodată, 1.131 de persoane sunt carantinate sau izolate. Dintre acestea 1.113 sunt elevi, 62 sunt cadre didactice, șapte persoane sunt din personalul didactic auxiliar și nouă din personalul nedidactic).

În comparație cu datele oferite miercuri, 21 octombrie, s-a modificat numărul persoanelor internate (a crescut cu 3 elevi și un cadru didactice) și al persoanelor carantinate/izolate (a crescut cu 73 elevi și cu 1 personal didactic auxiliar, dar a scăzut cu 1 cadru didactic), în total fiind 1 131 persoane (față de 1118 în 21.10.2020).

În ceea ce privește situația scenariilor din unitățile de învățământ raportul arată că 255 de unități de învățământ sunt în Scenariul 1 (S1) cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu 3 unități de învățământ, 51 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2 (S2), ceea ce presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – mai mult cu o unitate de învățământ și 27 de unități de învățământ sunt în Scenariul 3 (S3) cu participarea tuturor elevilor la activități/lecții online. Este vorba despre Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu, Liceul Teologic Baptist „Betania” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit a Forumului German, Școala Gimnazială „Constantin Ioan Motaș” Mediaș, Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita, Liceul Tehnologic „Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului cu structurile Școala Gimnazială Apoldu de Sus, Școala Gimnazială Dobârca și Grădinița cu Program Normal Dobârca, Școala Gimnazială Apoldu de Jos cu structurile Grădinița cu Program Normal Apoldu de Jos și Școala Primară Sângătin, Școala Gimnazială Merghindeal cu structura Școala Primară Dealul Frumos, Școala Gimnazială Racovița cu structura Școala Primară Sebeșu de Sus, Liceul Teoretic ”Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Bîrghiș, Școala Gimnazială Nocrich, Grădinița cu Programul Normal Nocrich, Școala Gimnazială Roșia, Școala Gimnazială Cașolț, Grădinița cu Program Normal Nou Român, Grădinița cu Program Normal Hamba și Grădinița cu Program Prelungit Cristian) – mai mult cu 2 unități de învățământ.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Autoritățile reamintesc faptul că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus