Ministrul Sănătății: ”Deocamdată nu luăm în discuție carantinarea Sibiului”

Prezent miercuri dimineață la Sibiu, unde a participat la o ședință la Prefectura Sibiu privind situația epidemiologică, ministrul sănătății Nelu Tătaru a declarat că în acest moment nu este luată în discuție carantinarea municipiului Sibiu.

Însoțit de vicepremierul, Raluca Turcan, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a discutat alături de reprezentanții instituțiilor cu atribuții în gestionarea situației epidemiologice și au realizat o analiză la zi a situației epidemiologice la nivelul județului Sibiu.

La finalul discuțiilor, ministrul a propus o serie de măsuri, care urmează să fie analizate și suspuse aprobării de către membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Printre măsurile propuse se regăsesc: reevaluarea transportului în comun și verificarea mai intensă a respectării regulilor în autobuze, reevaluarea activității teraselor și posibilitatea servirii numai în sistem take-away, închiderea parcurilor pe timpul nopții, introducerea unui program diferențiat în privința locurilor de muncă și altele. Măsurile propuse sunt similare celor discutate în alte orașe mari unde numărul cazurilor de coronavirus este crescut.

”Măsurile luate astăzi își vor face efectul în 14 zile”, a spus ministrul, care a precizat faptul că în acest moment nu se discută carantinarea Sibiului.

”Deocamdată nu luăm în discuție carantinarea Sibiului”, a spus ministrul Tătaru.

Potrivit ultimelor date transmise de autorităţi, luni, rata de infectare în municipiul Sibiu era de 6,03 la mie. Judeţul a trecut de 4 cazuri la mia de locuitori.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Dabija Dabija

Acum 3 ani

ms boss, 6 ca vine ITMul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus