FOTO-Cum va arăta noul sens giratoriu de pe DN 1, intersecția spre Cisnădie. Anul viitor ar putea fi gata

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a renunțat la ideea de a construi în regim propriu un sens giratoriu la intersecția DN 1 cu drumul spre Cisnădie, acesta fiind inclus acum în proiectul autostrăzii Sibiu-Boița, ca parte din nodul rutier de la ieșirea de pe autostradă.

Din cauza numeroaselor accidente care au loc în zona respectivă, autoritățile locale vorbesc despre necesitatea construirii unui sens giratoriu la intersecția spre Cisnădie încă din anul 2015. Ideea a fost preluată și de conducerea CNAIR prin DRDP Brașov, care în anul 2018 a organizat două licitații în vederea reamenajării intersecției fără să existe vreo companie interesată de proiect.

”În ultima perioadă ne confruntăm cu o problemă foarte gravă, nu mai vin la licitațiile de proiectări ofertanți, nu mai avem proiectanți și nu mai avem ofertanți pe lucrări. Este o criză pe piața forței de muncă iar rezultatele se văd în activitatea firmelor. Intersecția la care faceți referire este cel mai bun exemplu în acest sens. Am scos anul trecut de două ori la licitație reamenajarea intersecției DN 1 cu drumul care merge spre Cisnădie și n-a venit nimeni. Înainte de a propune vreo soluție acolo trebuie să avem un proiect, un plan cu ce trebuie să faci, dar nu a venit nimeni”, declara anul trecut directorul de la acea dată al DRDP Brașov, Adriana Nicula.

O soluție găsită în acel moment a fost amenajarea sensului giratoriu în regim propriu, folosind angajații DRDP Brașov. Până la punerea ei în practică s-a finalizat licitația pentru construirea primului tronson din autostrada Sibiu-Pitești, cel până la Boița, care include și amenajarea unui sens giratoriu pe DN 1, ca parte din nodul rutier de la ieșirea de pe autostradă.

”Noul sens giratoriu la care faceți referire va fi parte din autostrada Sibiu-Boița și urmează a fi inaugurat odată cu tronsonul de autostradă aflat acum în construcție”, a declarat Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Săptămâna aceasta ministrul transporturilor, Lucian Bode, a declarat că stadiul lucrărilor la tronsonul de autostradă Sibiu-Boița a depășit 30% și există speranțe că el ar putea fi dat în folosință până la finalul anului viitor.

„Se lucrează pe Sibiu-Boița primul lot cu un progres fizic excelent de aproape 30%, peste ceea ce s-a asumat prin contract”, declara ministrul transporturilor, Lucian Bode.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Florica Brătoiu

Acum 3 ani

Vai, ce urat a fost proectat, iar se va fura banii nostrii! Nu ne mai facem bine!
Raspunde

Zzz Yyy

Acum 3 ani

ne-inginer aici... puteti sa refaceti plansele astea cu o legenda? la care drum/directie actual/viitor ne uitam? niste puncte cardinale, ceva repere...
Raspunde

G PR

Acum 3 ani

Salut. E pus nordul pe planșă, doar că e foarte mic, sub forma rozei vînturilor. Șoseaua care traversează pe diagonală e DN-ul, jos e drumul spre Cisnădie, iar pe mijloc e trasată autostrada, inclysiv bretelele de legătură. Sper ca acum să fie mai clar.
Raspunde

2 Cents

Acum 3 ani

Are niste ciudatenii din design, dar la noi nu se poate altfel. Din pacate e mai rau fara acest giratoriu, asa ca nu avem de ales. Sa speram ca il fac, chiar si asa
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 3 ani

Doamne ce aberatii puteti scrie , cum sa fie gata tronsonul de autostrada la finalul anului viitor? Poate la finalul lui 2022 , pentru ca termenul contractual este aprilie 2023.
Raspunde

Adrian Pann

Acum 3 ani

In sfarsit se face sens giratoriu acolo.... felicitari, ce sa zic, v-o luat cam 100 de ani, da ...stii cum e, "decat deloc". Ar mai fi zone unde ar fi bine sa fie sensuri dar no...banuiesc ca e timp.
Raspunde

Ioan Pian

Acum 3 ani

Ce 'mniezo ati pus stampilele alea peste tot, ca nu se mai intelege nimic ?! V-ati capiat de cap...nici o harta ca lumea nu puteti faace ? In afara de asta, da, e bun giratoriul, dar tare am impresia ca s-o facut doar acum, fiindca au cerut refugiatii aia cu casele de mai sus de drum. Refugiatii de lux, ai urbei... toti clevetitorii care lucrau pe la stat si-au tras niste case pe drumul ala si hopa.. apare si giratoriul !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus