Sâmbătă,
03.12.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Arafat: Petrecerile și aniversările sunt interzise, dar nu putem controla locuinţele; invitaţii să poarte mască

Arafat: Petrecerile și aniversările sunt interzise, dar nu putem controla locuinţele; invitaţii să poarte mască

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmat, vineri, că, deşi vor fi interzise reuniunile cu prilejul unor sărbători, nu pot fi impuse restricţii în interiorul locuinţelor private, menţionând că nu există o legislaţie care să permită acest lucru, dar sfatul este ca invitaţii la astfel de evenimente să poarte mască.

"Nu putem controla locuinţele. Aici, din nou, a fost un apel la parteneriat cu populaţia. Interzicerea este una generală, dar în locuinţă sfatul nostru este ca oamenii să respecte regulile. Chiar dacă ai invitat pe cineva la tine - şi poate că pare ciudat ce spun - chiar dacă ai invitat pe cineva care nu stă la tine, vine cineva în vizită, să se poarte mască. Dar nu s-a pus o cifră, o limită de persoane aici. Petrecerile şi aniversările şi sărbătorile sunt interzise. Dacă cineva totuşi riscă şi vrea să facă ceva în interiorul domiciliului, atunci pe răspunderea lui face acest lucru. Noi nu putem să mergem să spunem că interzicem ceva în interiorul domiciliului. Nu avem o astfel de legislaţie care să permită acest lucru", a declarat Arafat, citat de Agerpres, întrebat în legătură cu situaţia în care o familie primeşte în vizită alte rude.

El a spus că poliţia are dreptul să dea amenzi pentru tulburarea liniştii publice.

"Poliţia are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniştii publice. Iar cei care fac acest lucru trebuie să înţeleagă şi încă o dată repet: cea mai bună soluţie este să se lucreze împreună. Noi încercăm să impunem aceste măsuri, să le explicăm, să fie adoptate de populaţie fără să venim să le forţăm. Dar clar că dacă cineva vrea să rişte şi vrea să rişte mai departe... Unii vor face acest lucru. Acolo unde există baza legală pentru a lua măsuri, vor fi luate măsurile", a precizat Arafat. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3170

Comentarii

2 comentarii

Chistelle Pop

Acum 2 ani

Sa nu cadem in ridicol dl sef de descarcerare! Hai du-te pe teren sunt destule accidente care au nevoie de coordonare, Lasa virusul ca habar nu ai cum sa actionezi, masca nu rezolva nimic, se poarta deja peste tot si gasca lui Manciu stie cum sa creasca nr sa dea bine pt noi restrictii!
Raspunde

Goie Naum

Acum 2 ani

Arafat ar cam trebui sa plece acasă, deja e total depășit de situație , dar nu realizează , și a început sa se creadă un mic Dumnezeu...sau Allah, whatever! Din păcate toți cei care ar trebui sa ia decizii in acest moment sunt incompetenți , iar la noi se moare din cauza dotărilor proaste și mizeriei din spitale , mor cei cu boli cronice agravate , care ajunși in spital inevitabil de infectează cu Covid, iar la raportări apar morți Covid , nu mai contează ca sunt DE sau CU Covid ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus