Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

FOTO - A căzut și ultima redută a teraselor sibiene: prelata transparentă. „Mai ținem deschis câteva zile”

FOTO - A căzut și ultima redută a teraselor sibiene: prelata transparentă. „Mai ținem deschis câteva zile”

Întrucât autoritățile au anunțat oficial că terasele închise mai pot funcționa în următoarea perioadă doar dacă respectă anumite condiții, mai mulți patroni de localuri care aveau astfel de amplasamente au găsit o soluție provizorie – au renunțat la pereții teraselor. Pe de altă parte, sunt și proprietari care au preferat să închidă de pe acum. 

Radu Boboc, de la Union, a menționat pentru Turnul Sfatului că a ales să închidă totul și să păstreze doar opțiunea de livrare la domiciliu. „Poate pentru anumiți patroni, care au terase în zone cu mai mult soare, mai este viabil. Pentru noi, însă, nu merită. Aici este și o zonă cu umbră, temperaturile sunt în scădere, asta este. Așteptăm să treacă și această perioadă. Nu avem ce altceva să facem”, a spus acesta.

Alte localuri au găsit rapid soluția care le permite să mai primească măcar o perioadă clienți – au renunțat la pereții lor. Este cazul teraselor de la Tango și Baroc, din Piața Mică și al terasei de la Casa Frieda, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

„Ne-am conformat. Din punctul meu de vedere, dacă se face frig s-a încheiat și la noi. Va trebui să închidem. Singura soluție este să scadă sub 6 la mia de locuitori și să putem să profităm de acel 30% din capacitatea restaurantului. Dacă trebuie să mai închidem și la ora 21, în condițiile în care clienții veneau între orele 18 și 23, vă imaginați ce încasări o să avem”, explică patronul Baroc, Alin Miron.

Olivia Lazăr, din partea restaurantului Tango, spune de asemenea că aceasta a fost singura soluție rapidă pe care a găsit-o, pentru a putea ține în continuare activitatea localului la un nivel cât de cât ridicat.

„Avem în continuare posibilitatea de livrare la domiciliu, dar ne bucurăm să putem să mai primim clienții și la terasă, dacă vremea ne ajută și își doresc să petreacă puțin timp în aer liber. Vom vedea ce se va întâmpla atunci când se va strica vremea, dacă vom închide sau nu.”

Hotărârea de Guvern 935/2020, intrată azi în vigoare la nivel național prevede ca terasele care nu au acoperiș și nu sunt delimitate de pereți să rămână deschise, indiferent de incidența cumulată în ultimele 15 zile. Așadar, propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu este respinsă, autoritățile locale preferând să aplice prevederile propuse la nivel național.

”De azi a intrat în vigoare HG 935, care completează Hotărârea Guvernului nr. 856/2020, astfel că s-au luat măsuri echivalente cu ce am propus noi, este o carantină parțială a localităților”, a explicat subprefectul Rareș Macrea. ”14 zile este cel mai rapid termen când vom vedea efectele acestor măsuri”, a adăugat subprefectul.

Citește și Terasele din Sibiu rămân deschise. Legea națională bate propunerea locală

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Gheorghe Popescu

Acum 3 ani

alea nu sunt terase, sunt gaselnite ...in afara de faptul ca sunt oribile, cu prelata aia de plastic, sunt curios cum mai stau cand sa spus clar ca cele care au acoperis FIX, nu se incadreaza ca terasa? ce nu inteleg, de la primaria Sibiu, este ca s-au ras pomii din Piata Mare, ca obtureaza privelistea cladirilor, dar chiciuri de terase care obtureaza cladirile, tot rasar....si nu cred ca arata mai bine ca un pom. mai ales cand nu sunt uniforme...si oricum nu cred ca se inghesuia lumea acum
Raspunde

Gheorghe Marian

Acum 3 ani

Naspa rau cu covidul asta. In schimb, nu pot sa afirm ca ii plang pe saracii patroni. Ca sa mananci si sa bei - asa, produse de categorie medie - trebuia sa scoti din buzunar 100 de lei pe seara. Preturi muuuuult prea mari. Poate poate mai scad din figuri si preturi. Pe de alta parte, poate nu o fi vina lor. Or fi chiriile scumpe. Ce stii...
Raspunde

Antigheo A

Acum 3 ani

Aveți mai sus 2 commenturi de Gheorghe , probabil un și aceeași persoana , care nu se poate dezlipi de nume.. Dragi Gheo(lbani), nu va obliga nimeni sa mâncați la terase dacă nu aveți bani, încercați sa lăsați deoparte ura de clasa in care ati fost educați , “patronii” aia pe care-i invidiați voi au chirii de câteva mii de euro pe luna și câteva zeci de angajați, dacă-i invidiați atât de mult , faceți-va și voi patroni , ca nu e greu...sau e mai bine sa bălăcăriți stand pe ajutoare sociale?!
Raspunde

Gheorghe Marian

Acum 3 ani

@antigheo Stai calm ca suntem 2 gheorghi diferiti :)) Fi linistit bani sunt nu e aia problema. Dar pe ce principiu functionezi tu? Daca ai 10000 de euro salariu atunci iti convine sa dai 500 pe o shaorma, ca deh, ai de unde? Asa gandesti tu? Daca nu ai citit bine, am inclus in comentariu posibilitatea asta: chiriile sunt foarte scumpe. Dar e ok, sunt obișnuit cu fudulia conationalilor. Daca nu bagi un burger [mama junk food-ului] - la pret mega umflat si ridicat la rang de arta, esti considerat milog bugetar :)). Buna gandire.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus