Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
26°C

Căminul de bătrâni de pe strada Azilului are director nou. ”Problema e gravă cu partea administrativă„

Căminul de bătrâni de pe strada Azilului are director nou. ”Problema e gravă cu partea administrativă„

Unitatea de Asistență Medico-Socială Sibiu are un director interimar după ce fostului conducător al instituției i s-a încheiat mandatul, pentru limită de vârstă. Alexandru Chera, directorul Unității de Asistență Medico-Socială Săliște, este numit în această funcție de către conducerea Consiliului Județean, pentru a acoperi golul lăsat de fosta conducere.

”Nu a fost mână de conducere cel puțin 2020”

Nou director spune că instituția stă bine din punct de vedere medical, însă prost din punct de vedere administrativ. ”Unitatea a stat surprinzător de bine din punct de vedere medical. Nu pot spune că au fost neglijați pacienții, nu pot spune că în raport cu celelalte unități din județ a stat foarte bine. Problema a fost în cea mai mare parte, și este destul de gravă, cu partea administrativă. Nu a fost mână de conducere cel puțin 2020”, explică Alexandru Chera.

Director la Săliște de doar o lună și jumătate

Unitatea din Săliște a rămas fără director după ce Ioan Chera, tatăl lui Alexandru Chera, s-a retras din funcție, pentru că a trecut de limita de vârstă. Consiliul Județean a organizat în luna iunie un concurs pentru ocuparea funcției de director la care s-au înscris două persoane: Alexandru Chera și Lucian Mărgerușanu. Candidatura lui a fost însă respinsă pentru că acesta ”nu îndeplinește condițiile privind vechimea în specialitatea studiilor și experiența necesară ocupării postului”, se arată în motivarea Consiliului Județean.

Procedura a continuat cu un singur candidat și s-a desfășurat în aceeași lună mai proba scrisă a examenului. Candidatul a fost declarat admis, după ce a trecut de punctajul minim de 70 de punte, obținând în urma lucrării sale 79,5 puncte. Înainte de desfășurarea examenului orar a intervenit pandemia, iar concursul a fost blocat până la sfârșitul lunii octombrie. La examenul oral din 22 septembrie, Alexandru Virgil Chera a obținut 92 de puncte, fiin astfel numit director al instituției.

”Funcția nu este moștenire, este concurs cu examen”

Alexandru Chera este din septembrie superiorul ierarhic al tatălui său, Ioan Chera rămânând doctor în cadrul instituției, după ce a renunțat la funcția de director. ”Funcția nu este moștenire, este rezultată dintr-un concurs cu examen organizat de Consiliul județean în toți termenii respectivi. S-a făcut publicitate pe site o lună de zile, s-a organizat concurs scris, concurs online, cu comisie de la Consiliul Județean, totul a fost conform legii. Faptul că sunt fiul, nu cred că-mi interzice să particip la un concurs”, a declarat Alexandru Chera pentru Turnul Sfatului.

Faptul că este șeful tatălui său, el spune că nu-i poate aduce decât lucruri bune: ”Eu pot privi numai ca un beneficiu. Cu toată experiența lui din spate, numai să mă ajute poate”, explică directorul.

Focar de COVID din cauza aparținătorilor

Unitatea de Asistență Medico-Socială Săliște a fost lovită de coronavirus la începutul lunii octombrie. Instituția a devenit focar după ce s-au înregistrat mai multe infectări, suvenind chiar decese din rândul persoanelor internate. Doctorul Ioan Chera explica atunci că focarul a izbucnit din cauza aparținătorilor, care veneau la gardul unității și nu înțelegeau să păstreze distanța față de beneficiari. Potrivit directorului, 90% dintre cei confirmați au fost asimptomatici și se simt bine în continuare, un beneficiar fiind însă în stare gravă. „Necazul acesta care a dat peste noi se datorează neseriozității cu care ne confruntăm zilnic. Am avut o perioadă în care totul a mers foarte bine, până s-au relaxat toți. Aparținătorii au început să vină pe la garduri, au povestit, mai cu mască, mai fără mască. Bineînțeles, noi nu permiteam vizite, dar nu puteam să le îngrădesc accesul la gard. Îmi spuneau <<domne, dar cum nu îmi permiți mie să îmi văd tatăl?>>. Sunt 80 de beneficiari, vă dați seama că nu am atâția angajați câți să îi păzească pe toți. Nu e nevoie decât de un om infectat ca să răspândească mai departe. Avem activități sociale, îi strângem în sala de mese, le oferim un ceai, o cafea, facem terapie de grup”, spunea Ioan Chera, la începutul lunii octombrie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 5227

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus