Sâmbătă,
23.01.2021
Cer Senin
Acum
12°C

De ce a ajuns Sibiul focar COVID?

De ce a ajuns Sibiul focar COVID?

Ultimele evoluții ale pandemiei de SARS-COV-2 de la Sibiu arată o creștere exponențială a răspândirii virusului. Suntem pe primul loc în țară la gradul de răspândire și nu sunt puțini cei care consideră, deja, Sibiul, un posibil epicentru al acestui al doilea val pandemic în România.

Unde s-a greșit și ce e de făcut? S-a greșit în primul rând în instituțiile publice, multe dintre ele devenite focare. Avem exemple cu nemiluita: de la centre de îngrijire a persoanelor vârstnice sau unități medico-sociale, până la Instituția Prefectului – Județul Sibiu – unde s-a infectat inclusiv prefectul - sau Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu – unde avem 18 de infectați.

Cum am ajuns aici? Pentru că în instituțiile publice din Sibiu lipsește managementul situațiilor de criză. Avem o administrație cocoșată de pile și plină de amatori care nu știu ce au de făcut într-o situație de criză sanitară. De ce nu i-au trimis în telemuncă pe cei care pot lucra de acasă? De ce nu au procedat la decalarea programului funcționarilor pentru evitarea aglomerației? De ce nu s-au luat măsuri pentru ca funcționarii să stea, pe cât posibil, singuri în birouri? De ce i-au trimis pe teren, cu riscul de a se infecta și a aduce virusul în instituție, infectându-i pe colegi, inclusiv pe șefi? Asta dacă nu cumva unii erau deja infectați și au dus virusul și la alții, ca să fie!....

Sunt întrebări pe care cred că și le pun acum și șefii care au ajuns să se infecteze tocmai pentru că au insistat ca toată lumea să vină la program și să stea în birouri claie peste grămadă sau să meargă pe teren.

Cum mai pot aceste instituții să aibă pretenții de la companiile private pe care le controlează ca pe ultimii infractori, când ele însele nu respectă regulile anti-covid? Sibiul este, azi, în situația în care autoritățile care ar fi trebuit să-i protejeze pe cetățeni au devenit surse de infectare. E timpul ca profesioniștii din lumea medicală să fie lăsați să ia decizii pentru binele sibienilor.

 

Ion Ariton,

Candidat PMP pentru Senatul României

Vizualizari: 3387

Comentarii

2 comentarii

Răzvan Minea

Acum 2 luni

Bine punctat!
Raspunde

Pups K

Acum 2 luni

A ieșit Ariton sa ne dea lecții? Turcan s-a infiltrat in PNL , asta in PMP , și acum ne iau de prosti... Toți PD-L istii s-au vopsit in speranța ca le vor fi uitate hoțiile făcute.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus