Sâmbătă,
23.01.2021
Cer Senin
Acum
0°C

”Eficientizarea educației on-line în municipiul Sibiu”: 1.340 de laptopuri, 706 camere web și 668 de table interactive. Pentru profesori

”Eficientizarea educației on-line în municipiul Sibiu”: 1.340 de laptopuri, 706 camere web și 668 de table interactive. Pentru profesori

Administrația Sibiului își anunță intenția de a depune o cerere de finanțare nerambursabilă din fonduri europene pentru a cumpăra echipamente pentru cadrele didactice din oraș, astfel încât acestea să poată preda mai eficient în sistem on-line.

13,07 milioane de lei, cu tot cu TVA, este valoarea estimată a proiectului pentru care Primăria Sibiu intenționează să ceară fonduri europene nerambursabile, redirecționate în contextul pandemiei de Covid-19 către facilitarea educației prin mijloace on-line. Achizițiile prevăzute în acest proiect sunt destinate cadrelor didactice care lucrează în 35 de unități de învățământ din municipiul Sibiu (ciclu primar, gimnazial și, respectiv, liceal sau profesional).

”Municipiul Sibiu intenționează să depună o cerere de finanțare (...) în vederea dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului cu echipamente din domeniul tehnologiei informației necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line, respectiv: 1.340 de laptopuri – pentru cadrele didactice, 706 camere web conferință și 668 de pachete table interactive, pentru sălile de clasă. Echipamentele vor fi repartizate în funcție de capacitatea și nevoile fiecărei unități de învățământ identificate în cadrul analizei realizată la nivel local”, se arată într-un raport al Primăriei Sibiu. Raport care însoțește proiectul prin care executivul local solicită consilierilor aprobarea acestui proiect, precum și a cheltuielilor neeligibile și a contribuției proprii (2%) estimate la 260.000 de lei.

Proiectul este unul separat de cel prin care – din septembrie – Primăria a alocat fonduri pentru ca școlile să achiziționeze tablete elevilor care au nevoie, tablete ale căror costuri ar urma să fie acoperite tot din fonduri europene.

Vizualizari: 933

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus