Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Raluca Turcan: A fost prima opțiune o conducere militară la DSP și Spitalul Județean Sibiu. O astfel de decizie se pregătește și se pune în practică, nu se bate toba.

Raluca Turcan: A fost prima opțiune o conducere militară la DSP și Spitalul Județean Sibiu. O astfel de decizie se pregătește și se pune în practică, nu se bate toba.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că nu a existat o altă variantă decât conducere militară pentru Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu și Spitalul Clinic Județean Sibiu, iar această decizie s-a luat după o colaborare strânsă cu Ministerul Apărării. ”Pentru rezolvarea crizei era nevoie de eficiență și apoi de rezultate imediate. Nu se putea ajunge aici, decât acționând și asta am făcut. Din păcate, am putut asista în această perioadă la un adevărat show politic, cu numeroși politicieni care s-au folosit de această situație sanitară pentru a suplini criza pentru voturi. Asta, nu a făcut decât să arate disponibilitate lor de a amaneta interesul public pentru o mâna de voturi.” a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Medicii propuși au experiență profesională, managerială, au deprinderea coordonării și procedurilor. ”Disponibilitatea ministrului Apărării, Generalul Nicolae Ciucă, a fost promptă în a sprijini Sibiul, iar pentru asta trebuie să-i mulțumesc”, a mai spus Raluca Turcan.

La DSP a fost numit dl. col. dr. Daniel Chelcea, directorul medical al Spitalului Miliar Sibiu. La Spitalul Județean, în urma demisiei managerului, Ministerul Sănătății și Ministerul Apărării au propus Consiliului Județean Sibiu o echipă de conducere, care a avut rezultate foarte bune în unitățile sanitare unde a mai fost detașată pentru gestionarea crizei sanitare. Este vorba de lt.col. VLASE CONSTANTIN MARINEL ca manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Acesta este medic primar, directorul medical al Spitalului Militar din Galați și a participat la două misiuni în Afganistan. Din echipa sa mai fac parte dr. ANDONI BIANCA RAMONA, specialist epidemiolog și lt.col. CIOPEI IOAN-CĂTĂLIN, șeful biroului de planificare logistică al Spitalului Militar din Sibiu, specialist in achiziții.

Pacienții sunt singura prioritate

Vicepremierul a explicat faptul că instituțiile din județ vor munci non-stop pentru a se reduce rata de incidență la nivelul Sibiului. „Sibienii trebuie să știe că la Spitalul Județean pacienții sunt singura prioritate. Nu șefiile mărunte și orgoliile. Că la DSP se găsesc soluții, nu scuze. Că Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală sunt în stradă pentru oameni, nu împotriva lor! Că în instituțiile statului se lucrează NON STOP, că virusul nu infectează între 8 și 16. Înregistrăm deja o scădere minimă a ratei de incidență pe județ, dar este prea devreme să fie reflectate în cifre efectele măsurilor dispuse. Ieri, rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu a fost de 9,06, astăzi este 8,90 la mia de locuitori. Ne așteptăm ca indicele să scadă în continuare pentru a nu fi nevoiți să prelungim sau să extindem măsurile”, a mai spus vicepremierul Raluca Turcan.

Situația în Sibiu se îmbunătățește

Conform datelor înregistrate în ultimele zile, la nivelul județului Sibiu, dar și în Municipiul Sibiu, situația este mult ameliorată. Media numărului de cazuri noi în ultimele șapte zile este în continuă scădere, iar situația din punct de vedere sanitar este mult mai bună. În ultimele zile s-a rezolvat problema lipsei de oxigen pentru paturile ATI de la Spitalul Clinic Județean și s-a mărit capacitatea pentru pacienții COVID la nivel de județ.

PNL Sibiu, CMF: 11200025

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Valeria Valeanu

Acum 1 an

Valeria Valeanu Scrie 2 ore acum Comentariul tău va fi moderat Da! A fost nevoie de un impuls de la centru! Militarizarea spitalului este o gura de ocigen care face diferenta intre viata si moarte! Succes celor care si-au asumat gresua misiune de a rezolva haosul din spital! S-a castigat o batalie dar nu si razboiul! Pastrarea dir medical dr Grosu in functie un grobian, habarnist, intrigant care a contribuit din plin la haosul din spital este o grava eroare! Acest habarnist intrigant indiferent de ce liga apartine nu are ce cauta ca informator medical pt noii veniti! Haideti dna Turcan ma gandesc ca nu va caracterizeaza jumatatile de masura! Eu cred ca sunteti 100%!!!! DEMISIA DR GROSU RUSINEA SPITALULUI!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus