Duminică,
17.01.2021
Acum
0°C

Un inginer din Sibiu dă meditații la matematică, gratuit, de 14 ani. De aproape un an face lecțiile online

Un inginer din Sibiu dă meditații la matematică, gratuit, de 14 ani. De aproape un an face lecțiile online

Un tânăr inginer sibian le dedică cel puțin două ore pe săptămână, în mod gratuit, elevilor care se pregătesc la matematică, pentru Bacalaureat. Lucrează cu ei în mediul online și nu le predă doar teorie, ci îi încurajează și le arată ce înseamnă dezvoltarea personală.

Mihai Suciu are 33 de ani, este software developer (arhitect software) și lucrează la Continental Sibiu. A obținut media 9,60 la Bacalaureat acum 14 ani, când „Bac-ul se dădea mult mai greu”. Imediat după Bacalaureat, a început să le dea meditații la matematică elevilor mai tineri decât el. I-a plăcut dintotdeauna această materie, așa că a făcut meditațiile din plăcere. Tocmai de aceea, nici nu le-a cerut bani elevilor și nu o face nici acum.

După mai bine de un deceniu petrecut făcând meditații față în față cu elevii din Racovița, acum zece luni Mihai a trecut în mediul online. Iar răspunsul l-a uimit – a primit solicitări de peste tot, nu doar din Racovița și Sebeșul de Sus, astfel că acum primește elevi de oriunde din țară.

„Eu am terminat liceul acum 14 ani și chiar din vara respectivă, plăcându-mi matematica foarte mult, am început să fac meditații pentru elevii care urmau să dea Bacalaureatul, în mod gratuit. Eu sunt din Racovița și timp de 14 ani am făcut asta fizic. Apoi am zis să trec în mediul online și am făcut o pagină Racovița Smart, prin care am lansat mai multe programe educaționale printre care e și Bacul Smart. Inițial făceam meditații gratuit în fiecare săptămână, cu elevii din Racovița și Sebeșul de Sus, apoi cerințele au început să apară și din Sibiu. Așa am ajuns să mă extind, în ultimele zece luni, chiar la nivel național”, povestește Mihai.

Tânărul spune că este mulțumit de modul în care se implică elevii, cu toate că în primele ore sunt sceptici. Nu le prea vine să creadă că cineva ar vrea să le dea meditații în mod gratuit.

„Elevii sunt foarte receptivi, cu toate că la început sunt sceptici, pentru că e gratuit, dar după o lună deja se conving și devin mai conștienți și mai implicați. În ultimele zece luni s-au înscris peste 2500 de elevi, nu doar din această generație ci și din generații anterioare, care nu au reușit să dea Bacalaureatul până acum. Eu discut cu ei și despre ce înseamnă dezvoltarea personală, cum să își stabilească intenția și apoi cum pot să ajungă la ceea ce își doresc. Am observat că aceste discuții declanșează în ei o dorință puternică de a învăța.”

Oricine poate participa 

Mihai efectuează un „triaj” înainte de a accepta toate cererile pe care le primește pe Facebook. Dar asta doar pentru a se convinge că cei care au intenția de a participa, fac acest lucru din dorința de a învăța și nu sunt conturi de reclame sau au alte motive. Apoi, cei care sunt acceptați trec direct la treabă. Două ore, două ore și jumătate, în fiecare săptămână, învățăceii au parte de lecții, exerciții și pot chiar să pună întrebări. Exact ca la clasă.

„Orele se fac pe Zoom, pot să vorbească cu mine sau doar să îmi scrie. Apoi au posibilitatea să facă anumite exerciții, din variante mai vechi, pe care ulterior le discutăm. În general, orele au loc joia, de la ora 19 și pot să dureze 2-2:30 ore, în funcție de complexitate”, spune tânărul.

Iar rezultatele sunt spectaculoase.

„Am avut rezultate extraordinare. Am avut trei sesiuni online, din martie până în iunie cu 2.500 de elevi, apoi în toamnă cu vreo 150-160 elevi și acum din octombrie am dat drumul la sesiune și deja sunt 1.100 de elevi. La prima sesiune am avut o fată corigentă, care termina tot cu nota 3. Apoi în aproape patru luni de pregătire, a luat 8,47 la mate, prima din clasa ei și din școală. Profa de mate credea că a copiat, nu îi venea să creadă că a învățat atât de mult. În sesiunea din toamnă am avut un elev care în iunie a luat nota 1 și în șase săptămâni de pregătire a reușit să ajungă la nota 5. A reușit să ia notă de trecere. Am avut și o femeie care a terminat acum 6 ani care prima dată a luat 3, apoi a luat 6,40, la fel după doar o lună și jumătate. Mă bucur mult să văd că au rezultate”, își amintește proful.

Elevii care vor să se înscrie la meditațiile la matematică pot să intre pe pagina de Facebook Racovița SMART sau direct pe grupul Curs Mate BAC Noiembrie.

Vizualizari: 12150

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sonia Neagoelescu

Acum 1 lună

Gratis? Vai de capul lui! Daca era ca iubitul nostru sibian, dl. presedinte, acum avea 17 case! E clar ca e vinitura, nu e de la noi din Sibiu!
Raspunde

Tanta Tanta

Acum 1 lună

Să ne lase, este depășit, de fapt totdeauna a fost!
Raspunde

Carcotel H.

Acum 1 lună

Nemaipomenti asa ceva!

Raspunde

Citizen X

Acum 1 lună

Felicitari!! Poate nu e tarziu sa va reorientati profesional si sa fiti profesor, se pare ca aveti ceea ce trebuie.

Raspunde

Alexandru Alexandru

Acum 1 lună

Treaba dumnealui ce face cu timpul liber și gratis (probabil ca sta la părinți,probabil nu are rate și facturi de plătit, probabil nu are soție și probabil nu are copii de crescut, ca sa aibă nevoie de bani). Problema este ca în articol exista exprimarea eronata, au anume ca face gratis meditații pentru ca le face din plăcere. Pai de placere fac serviciul o mulțime de oameni. Ar însemna sa refuze sa primească salariul???
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marius Munteanu

Acum 1 lună

Daca lucreaza la Continental, cand ma are timp si de meditatii? Probbil n-are nevasta, copii sau alte pasiuni...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus