Sâmbătă,
23.01.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Mai mult de jumătate din voturile românilor din străinătate s-au pierdut. AEP dă vina pe Poșta Română

Mai mult de jumătate din voturile românilor din străinătate s-au pierdut. AEP dă vina pe Poșta Română

Peste 14.000 din cele 35.800 de voturi prin corespondență trimise către românii din străinătate nu au ajuns la București, anunță Autoritatea Electorală Română. Singura șansă ca să voteze e să meargă la cea mai apropiată secție, a spus pentru ziarul Libertatea Constantin Mitulețu, președintele AEP, pentru că „procesul de înregistrarea a voturilor prin corespondență s-a încheiat pe 3 decembrie”.

În total, 39.244 de români din străinătate au trimis cereri pentru a vota prin corespondență la alegerile parlamentare de duminică. Președintele AEP, Constantin Mitulețu, spune că BEC a aprobat și trimis prin Poșta Română 38.500 de voturi către românii din afara granițelor. Până sâmbătă dimineață, doar 21.329 de voturi au fost declarate valide, adică au ajuns în România, iar restul de 14.471 nu se știe ce s-a întâmplat cu ele. „Sunt 21.329 și ceva venite, restul de 18.000 nu sunt”, spune  președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu.  „Vorbim de serviciile poștale din alte țări. De această operațiune se ocupă Poșta Română, noi nu facem altceva decât să înregistrăm în sistemul informatic efectiv ce a ajuns la misiunile diplomatice ori la birourile pentru corespondență. Aici nu ține de organizare, ține de serviciile poștale în pandemie”, a declarat pentru Libertatea Constantin Mitulețu.

Vizualizari: 1494

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Joe Heinous

Acum 1 lună

PEEE SEEE DEEE!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus