Sâmbătă,
23.01.2021
Innorat
Acum
1°C

Sărut prin plastic. Italienii au găsit o metodă prin care să-și îmbrățișeze bunicii de Crăciun

Sărut prin plastic. Italienii au găsit o metodă prin care să-și îmbrățișeze bunicii de Crăciun

Bergamo, „Fundația Don Carlo Zanoncello Onlus”. Consiliul de administrație al unui centru de îngrijire a persoanelor în vârstă a cumpărat ”tunelul de îmbrățișare”, acesta fiind cadoul de sărbători al instituției atât pentru cei cazați aici, cât și pentru aparținători. ”Aceasta este prima inițiativă de acest tip în zona Bergamo. Este un tunel similar cu cel al jocurilor gonflabile pentru copii lung de 4 metri pe 2,80 - lățime și 3,30 metri înălțime. Îl vom instala aproape de poarta de intrare. Bătrânii, însoțiți de personal, vor intra în tunelul împărțit în jumătate de un perete de celofan: pe o parte rudele intră, după igienizare și testul de temperatură, pe cealaltă se află bătrânii”, spune președintele Consiliului de administrație al instituției, Giuseppe Orisio

Prin peretele de plastic vor putea introduce brațele pentru a se îmbrățișa, se vor apropia de fețe și se vor săruta, se vor ține de mână pentru a le încălzi. În afara tunelului, acesta este iluminat albastru, în interior este alb, și este încălzit.

De la izbucnirea pandemiei, instituția a căutat soluții pentru a menține relația cât mai prezentă în viața oaspeților. „Una dintre problemele cu care ne-a confruntat pandemia este lipsa relațiilor dintre rude și oaspeți. Tot timpul am încercat să găsim soluții care să fie în concordanță cu legile. Din martie am activat apelurile video, din aprilie am început să aducem rudele împreună prin ferestrele camerelor. În această vară, întâlnirile distanțate au avut loc în foișoarele exterioare pe care intenționăm să le propunem din nou în lunile de vară, dacă se va putea. La sfârșitul lunii septembrie, am mutat acest punct de întâlnire zilnic într-un loc mai cald, în biserica instituției”, spune oficialul pentru ziarul italian ”L'Eco di Bergamo”.

”Tunelul de îmbrățișare” va fi inaugurat în 18 decembrie, printr-o ceremonie la care va participa și primarul orașului.  

 

Vizualizari: 716

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus