Sâmbătă,
18.09.2021
Parțial Noros
Acum
20°C

De luni, Spitalul județean va avea al patrulea șef în acest an. De joi – un nou Consiliu de administrație

De luni, Spitalul județean va avea al patrulea șef în acest an. De joi – un nou Consiliu de administrație

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, va anunța în prima zi a săptămânii viitoare numele celui de-al patrulea manager pe care Spitalul Județean Sibiu îl va avea în acest an. Iar de joi începe numirea noilor membri ai Consiliului de administrație al celei mai mari unități medicale din județ. Consiliu care urmează a lansa concursul pentru angajarea unui nou manager.

În ultima zi a acestei săptămâni expiră mandatul interimar al colonelului Constantin Vlase, medic infecționist în cadrul Spitalului militar din Galați. Vlase a fost numit după demisia Lilianei Coldea, care a condus Spitalul clinic județean de urgență Sibiu din luna mai a acestui an, când a fost declarată câștigătoare a concursului la care a fost singura candidată. 

Numirea unui nou manager interimar este în atribuțiile Danielei Cîmpean, în calitate de președintă a Consiliului Județean Sibiu, în subordinea cărei instituții funcționează spitalul. Numele celui care va prelua conducerea interimară nu va fi făcut public decât după ce acesta a fost numit. ”Luni vă vom transmite cine va continua acest interimat până la ocuparea prin concurs a postului de manager la Spitalul județean. Concursul pentru ocuparea postului de manager știm că se organizează de către Consiliul de administrație al Spitalului, consiliu care și-a încetat mandatul o dată cu încheierea fostului mandat al consilierilor județeni”, a declarat, în cursul zilei de marți, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Întrebată dacă o astfel de numire ”din scurt” nu va afecta modul în care este condus Spitalul Județean, președinta CJ Sibiu a lăsat să se înțeleagă faptul că a discutat deja cu persoana desemnată să preia managementul. ”Pot să vă asigur că cel care va prelua acest management interimar sau cea va prelua conducerea fi o persoană care cunoaște foarte bine măsurile și regulile adoptate în acest moment”. 

”Să avem o prezență care nu mai poate fi contestată”

Adrian Echert (consilier județean ales pe listele USR PLUS) și Gheorghe Silvian Sorici (consilier județean PNL) sunt cei doi consilieri județeni propuși pentru a completa, din partea forului deliberativ județean, Consiliul de administrație al Spitalului județean. Propunerea urmează a fi dezbătută și adoptată în ședința Consiliului Județean programată în după-amiaza zilei de joi, 17 decembrie.

”Imediat, va fi lansat concursul pentru postul de manager. Ne dorim ca informația privind acest concurs să ajungă la cât mai multe persoane și să avem o prezență care să nu mai poate fi contestată. Rog jurnaliștii să popularizeze concursul. Concurența naște calitate”, a mai arătat Daniela Cîmpean.

Afirmațiile sale vin după ce concursul organizat în primăvara acestui an și în urma căruia, în calitate de singur participant, dr. Liliana Coldea a fost considerată câștigătoare, a fost contestat chiar și în instanță de către consilierii județeni din partea PSD. Concursul a fost organizat în contextul în care Cornel Benchea, cel care a fost manager al Spitalului în ultimii trei ani, a anunțat abia în penultima zi de depunere a dosarelor că nu mai este interesat de a participa la noua procedură de selecție.

”Situația de aici necesita ajutorul unui om cu experiență”

Dr. Liliana Coldea și-a anunțat demisia la câteva zile de la instituirea carantinei zonale în municipiul Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu. Demisia i-a fost cerută de către vicepremierul României, Raluca Turcan, aflată în acea perioadă și în campanie electorală.

În locul dr. Liliana Coldea a fost numit, interimar, colonelul Constantin Vlase, medic infecționist în cadrul Spitalului militar din Galați. În primăvară, tot pentru 30 de zile, acesta a mai fost desemnat ca interimar și la Spitalul județean din Deva, afectat de o amplă răspândire a SARS-CoV-2 în rândul cadrelor medicale.

După mai bine de trei săptămâni petrecute la Sibiu, colonelul Vlase a descris câteva din modificările aduse în cea mai mare unitate medicală din județ sub conducerea sa. ”Mă simt onorat și am răspuns afirmativ în preluarea acestei funcții, fără să stau prea mult pe gânduri, fiindcă situația de aici necesita ajutorul unui om cu experiență. De la preluarea conducerii, activitatea de management a fost a unei situații de criză. Primul pas a fost revizuirea circuitelor funcționale, pentru obținerea autorizației sanitare de funcționare care să fie în concordanță atât pentru cazuistica non-covid, cât și pentru cea covid”, a declarat Constantin Vlase.

El a amintit, printre altele, de mărirea capacității de producție a oxigenului pentru pacienți, de dublarea capacităților din zona de triaj, de creșterea capacității secției ATI cu zece paturi și personalul medical necesar, dar și de reorganizarea secției Boli Infecțioase. Printre altele, au fost demarate concursuri pentru angajarea de noi medici infecționiști, ”un deficit major”, dar și procedurile de asigurare a unor stocuri de consumabile, medicamente și echipamente pentru o perioadă cuprinsă între 30 și 60 de zile.

Vizualizari: 4390

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Rokko Jinga

Acum 9 luni

DEGEABA,actiunile amintite in text sunt fara o finalitate...e doar o prelungire a haosului generalizat care guverneaza sistemul muribund sanitar din tara.Cert este ca nu avem specialisti nici in medicina(habar nu au sa lucreze cu aparate moderne chiar daca fac cursuri,nu stiu lucra nici macar cu un banal calculator,cunostinte medicale ceva mai mult decat stie omul de pe strada...iar manageri,buni organizatori ai actului medical daca gasiti 3 in toata Romania e mult...!!NU AU NICI O RASPUNDERE ,lucreaza in dorul lelii,(sistemul ii tolereaza)
Raspunde

Canaris Canaris

Acum 9 luni

Eu pariez 100 lei pe Vice.....Si interimar si apoi plin....Sau o carte...."Vademecum de achizitii in pandemie"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus