Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, testat pozitiv la coronavirus

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, testat pozitiv la coronavirus

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv la coronavirus, a anunţat joi Preşedinţia franceză, transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

"Preşedintele Republicii a fost diagnosticat cu COVID-19 astăzi''. ''Acest diagnostic a fost pus în urma unui test PCR efectuat la apariţia primelor simptome'', a declarat Palatul Elysee într-un comunicat de presă.

"Conform instrucţiunilor sanitare în vigoare, aplicabile tuturor, preşedintele va intra în izolare timp de şapte zile. Va continua să lucreze pentru a-şi îndeplini prerogativele de la distanţă'', conform aceleiaşi surse.

În această etapă nu este clar de unde a contractat Macron virusul. Şeful statului francez a participat la o reuniune a şefilor de stat ai Consiliului European în 10 şi 11 decembrie.

Primul ministru Jean Castex se va autoizola după ce a intrat în contact cu Macron în ultimele zile.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, peste 2,4 milioane cazuri au fost înregistrate în Franţa, care are o populaţie de 67 de milioane.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 707

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus