Vineri,
24.09.2021
Cer Senin
Acum
5°C

Sibiul în programul Guvernului Cîțu: Tren până la Aeroport, Centură ocolitoare Sud și două autostrăzi noi

Sibiul în programul Guvernului Cîțu: Tren până la Aeroport, Centură ocolitoare Sud și două autostrăzi noi

Coaliția de guvernare formată din partidele PNL, USR-PLUS și UDMR a depus miercuri la Parlament programul de guvernare asumat de premierul Cîțu pentru perioada 2020-2024.

În programul de guvernare Sibiul apare menționat de mai multe ori, însă câteva proiecte concrete se evidențiază, pe lângă marile proiecte de infrastructură enumerate de toate guvernele în ultimii zece ani: autostrada Sibiu-Pitești și autostrada Sibiu-Brașov.

Pentru prima dată, un program guvernamental vorbește despre realizarea de la zero a unei căi ferate și construcția unui nod modal care să lege Sibiul de Aeroportul Internațional Sibiu.

”Terminalul multimodal de pasageri aeroport – stație C.F. al Aeroportului Henri Coandă reprezintă o infrastructură care se poate multiplica la nivelul României în zonele Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Brașov. Tot în același context, implementarea conceptului de tren metropolitan reprezintă un veritabil exemplu de multimodalitate pentru pasageri în ariile urbane și periurbane ale orașelor precum București, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Brașov, Iași, Craiova, Constanța”, se arată la punctul A. 6 al Programului de guvernare.

Același program mai menționează, la capitolul I. 3: ”Construirea conexiunilor feroviare la aeroporturile internaționale (București T1 și T2, Brașov, Sibiu, Oradea, Timișoara, Cluj -Napoca și Constanța)”.

Un alt proiect de importanță majoră pentru Sibiu care apare în Programul asumat de guvernul Cîțu îl reprezintă construirea jumătății sudice a centurii ocolitoare a Sibiului.

”Implementarea în baza unor parteneriate cu autoritățile administrației publice locale a unui program de construire de variante de ocolire (VO Sibiu Sud, VO Mediaș, VO Salonta, VO Arad Est, precum și alte proiecte, a căror fundamentare economico-socială le susține)”, se menționează în program, chiar la secțiunea care vorbește despre ”Principalele obiective pentru perioada 2021-2024”.

În afara celor menționate mai sus, programul guvernului Cîțu pune la loc de cinste Autostrada Sibiu-Pitești. ”Accelerarea implementării Autostrăzii Sibiu-Pitești, pe toate cele 5 secțiuni ale proiectului, fiind asigurată finanțarea nerambursabilă prin emiterea deciziei de finanțare de către Comisia Europeană – total investiție 13,7 miliarde de Lei, fără TVA – din care 2,3 miliarde de Lei, fără TVA, pentru secțiunile 1 și 5; Pregătirea proiectului- legătură DN7C Curtea de Argeș – A1 (Secțiunea 5 Sibiu-Pitești) – Râmnicu Vâlcea”, se menționează chiar la începutul capitolului dedicat transportului rutier.

Tot aici apare și autostrada Sibiu-Brașov.

”Autostrada A13, Sibiu – Brașov, în continuarea secțiunii Brașov-Bacău (125 km) - 7,1 miliarde de Lei, fără TVA, conform MGPT”, mai precizează documentul citat.

Întregul program de guvernare poate fi citit aici.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 9 luni

Program aproape copy-paste cu cel al USL din 2013,noroc ca nu mai citeste nimeni maculatura in ziua de azi.La pag . 226 se aminteste de Referendumul aiurea-n tramvai din 26 mai 2019,uitindu-se ca Guvernul a emis OUG 28/18 martie 2020 pentru modificarea si completarea legii 286/2009 privind Codul penal.Misto,nu-i asa? Simpatici dreptacii ! Nimic despre restructurarea imensului aparat birocratic sau despre reducerea numarului de securisti/100locuitori sau generali/nr soldati.

Raspunde

Alex Muntean

Acum 9 luni

O sa vorbim peste 4 ani cand o sa constatam ca nimic din ce e scris mai sus nu va fi realizat, la fel ca dupa celelalte guvernari PSD, PDL, PNL, PLM....

Raspunde

Marcian Radu

Acum 9 luni

:))))) Ahahahaha

Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 9 luni

pag. 256: ''....Vor continua demersurile active de aderare a României la programul Visa Waiver, în continuarea acțiunilor realizate în acest sens.....'' Am rugamintea ca cineva care cunoaste bine problema sa ne descebaluiasca: care sunt acele actiuni deja realizate? Cererea in dosar cu sina?

Raspunde

Mc D

Acum 9 luni

Cadouri de Craciun pentru anul 2050!!! ...oricum de 30 de ani tot asta auzim...altii fac in Europa autostrazi de 150km in 5 ani, noi facem bucati de 8-10 km in 7-8 ani..cine mai crede astfel de minciuni sa se duca la vot si peste 4 ani...La multi ani si sanatate!

Raspunde

Viorel Ogran

Acum 9 luni

Aoolleuu zboara o sa zboare porcul si noi nu o sa fim in stare sa-l prindem.....pacat aveam sansa!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus