Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
-1°C

Sibienii se bucură de redeschiderea restaurantelor: „Seara este plin, în limita a 30% din spațiu”

Sibienii se bucură de redeschiderea restaurantelor: „Seara este plin, în limita a 30% din spațiu”

Cafenelele și restaurantele sibiene și-au reluat activitatea în interior, în ultimele zile. Pentru unii proprietari bucuria este chiar mai mare, pentru că în perioada carantinei nu au avut nici măcar serviciu de delivery, iar ulterior terasele lor nu au fost deschise. Profitul se vede, spun ei, dată fiind perioada și restrângerea locurilor disponibile la 30% din capacitatea localurilor – sibienilor le-a fost dor să iasă în oraș. 

Localurile își ocupă seara mesele disponibile în interior, este concluzia câtorva proprietari sibieni cu care am stat de vorbă. Dacă pentru unii profitul este mai mic, pentru că și spațiul este mai puțin ofertant, alți proprietari se bucură din plin de redeschidere și spun că speră ca situația să nu se schimbe dramatic în viitorul apropiat. 

Vasile Manta, patronul restaurantului La Cuptor, povestea, la finalul anului trecut, că nu a putut să își deschidă terasa. Aștepta în schimb ca incidența să scadă sub 3, pentru ca restaurantul său să poată primi clienți în interior, lucru care acum este în sfârșit posibil. Se bucură de redeschidere și spune că cei care trec pragul La Cuptor sunt disciplinați și vin într-un număr destul de mare, cu toate că spațiul nu îi permite să așeze prea multe mese. 

„Am deschis. Merge cam cum merge acum peste tot, cu distanțarea aceasta, avem disponibile doar 30% din locuri. În weekend am observat că vin mai mulți clienți. Am avut de câteva ori locurile ocupate în totalitate, dar este totuși un local destul de mic. Oamenii fac rezervări, își iau măsuri, nu vin grămadă acolo, să ne înțelegem. Sunt disciplinați și îi apreciez pentru asta, iar personalul nostru este de asemenea pregătit și orice recenzie scrisă de clienții noștri vorbește și despre respectarea acestor măsuri, lucru pentru care le mulțumesc”, spune Vasile Manta.

Bistro-ul de pe „Cea mai frumoasă stradă din Sibiu”, Pardon, primește de asemenea, de câteva zile, clienții înăuntru. Marius Rafa mărturisește că a avut un număr destul de mare de oameni și că sunt cu toții precauți, dar fericiți că pot ieși în sfârșit seara la un vin sau la cină. 

„Am avut un număr destul de mare de clienți, dar ne-am conformat. Numărul maxim pe care l-am acceptat a fost pe 30% din locurile disponibile în local și am mers în special pe programări. Oamenii sunt disciplinați și mă bucur să văd că își doresc să vină la noi”, spune acesta. 

Și în Piața Mică lucrurile se mișcă bine. La Lili's Cafe spațiul este destul de mare, spun proprietarii, încât să primească un număr destul de mare de oameni, dar să păstreze distanța necesară în același timp. Iar oamenii vin. 

„Dintotdeauna noi am avut parte de clienți disciplinați! Am funcționat pe principiul: respectă să fii respectat! Am încercat, pe cât posibil, să respectăm sugestiile și regulamentele privind prevenția răspândirii SarsCov2, in acest sens am obținut si un certificat DEKRA, care confirmă că toate măsurile de siguranță luate de către noi împotriva răspândirii COVID-19 sunt implementate corect, complet și sunt conforme cu standardele sanitare internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale instituțiilor locale, la ora actuală. În ceea ce privește fluxul de clienți, cu siguranță nu se compară cu aceeași perioadă din anii precedenți, dar în contextul în care funcționăm la 30% din capacitatea locație (noi avem și spațiu suficient de mare la interior), cifrele sunt încurajatoare și nu am prea văzut să fie reticență....ba din contră o dorință! Iar pentru cei care nu vor să se expună, avem o platformă de cumpărături online cu livrare la domiciliu. Seara de obicei, localul este plin in limita a 30%.... Sincer, e mai bine decât ne așteptam”, spune Alin, un reprezentant al localului.

sursa foto

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Florentin Bijboacă

Acum 1 an

O veste extraordinara! Nouă, sibienilor, ne este dor sa ne delectam cu cele mai fine si luxoase bucate si sa ne etalam bogatia si bunastarea! La Sibiu nu se mai gateste in casa din anul 1850!
Raspunde

Vasile Bucatarul

Acum 1 an

Acesta e nivelul....peste o saptamana vor fi inchise din nou.
Raspunde

Dan Kro

Acum 1 an

de ce sa fie inchise din noi?si oamenii acestia trebuie sa traiasca eu propun 35% nivel de ocupare la baruri,retaurante etc apropos la suoer mama cum e cu locurili?
Raspunde

Fara Logica

Acum 1 an

In restaurant se poate sta fara masca pentru ca trebuie ca lumea sa consume. Sa zicem ca acel local are capacitate totala de 100 de persoane, deci 30 de persoane pot sa stea distantati fara masca dar intr-un spatiu inchis atat timp cat vor ei. Daca acei oameni ar iesi in acelasi timp afara ei trebuie sa poarte masca pentru ca asa e legea. Cum vine asta? nu se infecteaza in restaurant dar se pot infecta pe strada?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus