Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Un primar din Sibiu a ieșit cu vicele la deszăpezit străzile: „altfel, era o risipă de bani”

Un primar din Sibiu a ieșit cu vicele la deszăpezit străzile: „altfel, era o risipă de bani”

Timotei Păcurar, tânărul edil al comunei Micăsasa din județul Sibiu, a ieșit la deszăpezit străzile. Alături de viceprimar, a decis că este o treabă pentru care nu e nevoie de o firmă specializată, ci doar de utilaje. 

La fiecare ninsoare, liderii comunei Micăsasa ies și curăță zăpada din localitate. Ar fi putut angaja o firmă care să se ocupe de acest aspect, dar primarul spune că ar fi fost doar o risipă de bani. „E ca acasă. Dacă poți face singur, nu plătești pe altcineva.”

„Era nevoie. Am vrut să deszăpezim, avem utilajele necesare și ni s-ar fi părut o risipă de bani să angajăm o firmă dacă noi putem să facem asta. Chiar vrem să facem treabă aici și cred că prin puterea exemplului putem să convingem și alți oameni să pună umărul la treabă și să construim o comunitate de oameni muncitori. Avem tractor cu lamă, buldoexcavator, avem nisip, sare, practic ce am făcut a fost să punem nisipul într-o remorcă, am mers în comună și l-am împrăștiat. Când a fost zăpada mai mare am ieșit chiar și cu tractorul și am împins cu lama. E ca acasă. Dacă poți face tu niște lucruri, nu plătești pentru ele”, explică Timotei Păcurar.

Vestea că cei doi tineri din fruntea primăriei Micăsasa deszăpezesc singuri comuna s-a răspândit și pe Facebook, pe una din paginile dedicate localității. 

„Ieri am fost în patria mea, Micăsasa. Ningea...peisaj de poveste... dintr-un timp fără timp. Ningea ca în copilărie, peste o lume absentă, pierdută. Fulgii de zăpadă cădeau liniștiți, uitați, ca într-o cotă de schimb cu o lume care se luptă să renască din propria-i cenușă. Veneau din înălțimi, de lângă tronul de ciment al marelui arhitect, anume pentru a celebra restabilirea echilibrului firesc, normalității, și reintrării noastre pe orbita istoriei.

Ningea...cu argintul coamelor cailor de altădată, iar în mirajul acela alb ,discutam cu Nitu, prietenul meu din copilărie, la poartă, poarta fiind agora micăsenilor, despre caracter și integritate morală, despre cum perseverența și responsabilitatea pot transforma o comunitate aproape pierdută. Fără asumare, credință în scopul just al luptei, responsabilitate, echilibrul între dorință și voință, și mai ales exemplul personal, nu se poate construi nimic, am concluzionat noi, filozofic.

După un timp, se oprește lângă noi o mașină care trage o remorcă plină cu nisip...

Din mașină coboară doi tineri...ne salutăm, schimbăm câteva cuvinte, apoi pleacă grăbiți.

Cei doi tineri, domnul primar Timi Păcurar și domnul viceprimar Adrian Suciu, aruncau material antiderapant pe ulițele satului....

Cuvintele sunt de prisos, oameni buni!”, este postarea făcută ieri pe pagina „Eu, tu și Micăsasa”.

Timotei Păcurar este cel mai tânăr primar al județului Sibiu și singurul din USR PLUS care se află la conducerea unei primării, în județul nostru. Edilul în vârstă de doar 30 de ani a fost ales în comuna din care este originar, Micăsasa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

George Claudiu

Acum 3 ani

Vezi sa nu strici iar excavatorul sa plătească primaria 20 de mii de euro reparatia, domnule Pacurar.
Raspunde

No Name

Acum 3 ani

Jos pălăria! Asa se vede omul gospodar, nu cu sute de mii de euro aruncate firmelor de casă (ca să se intoarcă zeci de mii de euro in buzunarele proprii...) care nici macar nu sunt puse sa-si faca treaba bine!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kokos Kokos

Acum 3 ani

Normal , e din USRPLUS!
Raspunde

Mihai Mihai

Acum 3 ani

respectele mele
Raspunde

Pensie Speciala

Acum 3 ani

Nu-i mai ieftim sa platim un tractorist?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus