Joi,
29.07.2021
Partial Noros
Acum
31°C

Primăria cumpără 700 de laptopuri pentru școala on-line a profesorilor. Achiziția ar putea fi finalizată abia la anul

Primăria cumpără 700 de laptopuri pentru școala on-line a profesorilor. Achiziția ar putea fi finalizată abia la anul

Aproape 900.000 de euro, cu tot cu TVA, a alocat Primăria Sibiu pentru achiziția a 695 de laptopuri și a 706 camere web cu ajutorul cărora cadrele didactice din oraș să poată preda elevilor în sistem on-line. Termenele asumate pentru evaluarea ofertelor pot ”împinge” termenul de livrare a acestor echipamente până în 2022.

Publicată prin intermediul Serviciului electronic al achizițiilor publice în cursul zilei de luni, procedura de achiziție pentru echipamentele electronice are termen de depunere din partea firmelor interesate ziua de 22 februarie 2021. Iar conform termenelor asumate de funcționarii Primăriei Sibiu, evaluarea tehnică și financiară a ofertelor depuse va fi finalizată nu mai târziu de 22 octombrie 2021. Luând în calcul și faptul că termenul de livrare a echipamentelor este de 90 de zile de la semnarea contractului, există toate șansele ca acestea să ajungă în posesia dascălilor sibieni abia în prima parte a anului 2022.

Termenul de 22 octombrie 2021 asumat pentru finalizarea evaluării ofertelor depuse este unul orientativ și ”maximal”. Dar timpii în care se derulează achizițiile Primăriei Sibiu în ultimii ani indică faptul că majoritatea procedurilor mari se întind cel puțin pe perioada asumată inițial pentru evaluare (spre exemplu, licitația pentru serviciile de măturat și deszăpezire a fost lansată din octombrie 2019 și nici în prezent nu este finalizată).

Procedura de achiziție a fost lansată ca urmare a unei ordonanțe de urgență emisă în luna august de Guvernul României, pentru alocarea de fonduri europene nerambursabile pentru asigurarea condițiilor de derulare a procesului educațional în contextul pandemiei de Covid-19. Ca urmare a acestei ordonanțe, Consiliul Local Sibiu a adoptat în septembrie o hotărâre pentru alocarea fondurilor, iar acum a fost lansată licitația pentru laptopuri și camere video. 

”Manieră flexibilă”

Cele 3,54 de milioane de lei, fără TVA, au fost alocate pentru achiziția echipamentelor electronice ”conform aspectelor comunicate prin scrisoarea Comisiei Europene privind inițiativa de răspuns la pandemia cu coronavirusul SARS-CoV-2”. ”Comisia Europeană propune mobilizarea fondurilor aferente politicii de coeziune pentru a răspunde într-o manieră flexibilă la nevoile apărute în contextul pandemiei în sectoarele cele mai afectate. Desfășurarea de activități didactice în anul școlar 2020/2021 presupune o serie de măsuri necesare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice”, se arată în documentația de atribuire elaborată de funcționarii Primăriei Sibiu.

Ca dotări, cele 695 de laptopuri vor trebui să aibă procesor cel puțin din generația Intel i3, RAM 8 GB DDR4 și un SSD cu o capacitate de cel puțin 256 de Gb. Camerele web pentru videoconferință trebuie să preia și transmită imagini în format FullHD, iar microfonul să poată prelua sunetul de la o distanță de minim 2,4 metri.

Echipamentele vor trebui livrate în cel mult 90 de zile de la semnarea contractului la unitățile școlare indicate de Primăria Sibiu. Garanția solicitată este de trei ani în cazul laptopurilor și de un an în cazul camerelor web. 

Vizualizari: 858

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Wilhelmina Trăscălău

Acum 6 luni

Multumim din suflet doamnei primar Fodor si colegilor sai din primarie! Speram ca profesorii sa primeasca aparatura in maxim 17 ani, cand pandemia va fi istorie! Inca unul din sutele de exemple de competenta, inteligenta, profesionalism si viziune pe care primaria ni le daruieste de vreo 6 ani. Sibieni imbecili!
Raspunde

Marcian Radu

Acum 6 luni

Nu se prinde nimeni ca iar e o furaciune uriasa?! Un laptop i3 cu peste 6000 de lei bucata? Si care nici nu are camera web incorporata??!! Si asta la o comanda de peste 700 bucati !!!!! WTF !! O configuratie asemanatoare pe net o gasesti la 2500 de lei bucata!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus