Duminică,
25.07.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Primăria Sibiu: Votați Sibiul în competiția pentru cele mai bune destinații turistice europene în 2021

Primăria Sibiu: Votați Sibiul în competiția pentru cele mai bune destinații turistice europene în 2021

Pentru al doilea an consecutiv, Sibiul a fost nominalizat pe lista celor mai bune 20 de destinații turistice europene de către Asociația European Best Destinations. Primăria Sibiu a înscris orașul în această competiție cu scopul de a menține destinația Sibiu în atenția turiștilor, printr-o promovare constantă.

În perioada 20 ianuarie – 10 februarie se va desfășura competiția pentru stabilirea topului 20 al orașelor turistice de top, în funcție de voturile primite de fiecare oraș participant.

“Apariția vaccinului anti-COVID ne dă speranța că, în curând, mobilitatea locuitorilor, inclusiv în scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv, trebuie să ne pregătim pentru a reporni turismul în Sibiu, grav afectat de restricțiile necesare pentru protecția cetățenilor. Anul acesta, în prezentarea orașului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activități prin care turiștii pot respecta distanțarea și se pot simți în siguranță. Am scos în evidență centrul istoric, modalitățile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii și drumețiile în zonă, Sibiul urmând să fie anul acesta capitala europeană a drumeției și gazdă a celui mai mare forum pe această temă – Eurorando”, a declarat  Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Toți cei care iubesc Sibiul și doresc să îl încurajeze în această competiție, pot acorda un vot orașului pe: www.vote.ebdest.in. (Se poate vota o dată la 24 de ore de pe același IP)

Printre orașele și regiunile selectate alături de Sibiu în această competiție se numără Viena, Paris, Roma, Florența, Lofoten (Norvegia), Ghent (Belgia), Cornwall (Marea Britanie), Dordogne (Franța), Cappadocia (Turcia), Kotor (Muntenegru), Soca (Slovenia), Braga (Portugalia), Tubingen (Germania), Insulele Canare (Spania,  Capri (Italia) și Kefalonia (Grecia).

Reamintim că în ediția 2020, Sibiul s-a clasat pe locul 6 cu 30.178 de voturi exprimate. Pe locurile 1-5 s-au situat orașele Colmar (Franța), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) și Cascais (Portugalia). Orașul nostru a devansat în clasament destinații turistice precum Paris, Roma sau Cork (Irlanda).

 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Comentarii

6 comentarii

Casiana Guguștiucă

Acum 6 luni

Un oras ar trebui votat de turistii care s-au perindat prin el, nu de self-loverii indigeni, fuduli nevoie mare si iubitori de eruptie precoce in mana!
Raspunde

Ionut Vl

Acum 6 luni

Da dece sa votez daca nu e ceea mai buna? A-m facut facultatea si acum sant angajat la o fabrica mare din Sibiu si santem mai multi de la mine din zona si nu ne prea place. Una e cea ce auzii si alta cand ajungi an Sibiu din pacate.
Raspunde

Anti Trolli

Acum 6 luni

trollișor dragă, recunoaste ca de fapt tu ai ceva contra unor concetateni si cu asa comentariu speri sa ii starnesti pe unii sibieni mai naivi
Raspunde

Conrad Haas

Acum 6 luni

Atat stie primaria sibiu – sa vaneze diverse titulaturi mai mult sau mai putin pompoase cu care apoi sa se laude si sa-si justifice activitatea si “prestigiul” pe seama lor. Sibiu - Capitala culturala europeana, ce nu e in stare sa-si gestioneze nici macar gunoaiele, ce sa mai vorbim de spitale, drumuri, dezvoltare economica.
Raspunde

John Doe

Acum 6 luni

Nu am de ce sa votez doar pentru a se lauda echipa fodor cu un eventual titlu nemeritat. Sibiul e departe de asa ceva. Sibiul e in cadere libera de multi ani si din pacate a fost aleasa tot echipa asta invechita si blocata in timp.
Raspunde

Claradi SIBIU

Acum 6 luni

Ionut Vl, nu poti fi decat din VL, daca nu iti place tie si la multi ca tine de ce nu va mutati inapoi acasa daca nu va place la Sibiu. Si la facultate nu ai prea dat pe la cursuri trebuie sa mai inveti limba romana!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus