Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Fost antrenor al Sibiului, a preluat o echipă în Liga 3. ”Când antrenam la Sibiu eram ca Cireșarii”

Fost antrenor al Sibiului, a preluat o echipă în Liga 3. ”Când antrenam la Sibiu eram ca Cireșarii”

Vasile Miriuță, antrenor al Sibiului înaintea lui Ruben Albes, s-a întors la echipa la care a jucat în anii 90, Minaur Baia Mare. Doar că între timp echipa se află în Liga 3 și speră să promoveze. ” Clubul este neschimbat din 1991, când am jucat eu. Mă refer la stadion, la vestiare… Dar am întâlnit oameni, în frunte cu primarul Cherecheș, care își doresc foarte mult să muncească și să facă performanță cu această echipă. Zoli Szekely jr., care e team manager, Iustin Balaj, care a fost la CFR Cluj, și mai mulți care vrem să refacem această echipă”, povestește Miriuță în cadrul unui interviu acordat Prosport.

Nu a uitat nici de Sibiu, chiar dacă amintirile sale nu sunt tocmai plăcute. ”Ne dorim în 3 ani să venim la Liga 1, dar important este să promovăm acum. În primul rând trebuie făcută infrastuctura. Degeaba promovezi și joci în alte orașe. Când antrenam la Sibiu eram ca Cireșarii și am văzut cum este să nu ai stadion”, spune antrenorul referindu-se la necesitatea ca Minaur să aibă un teren nou pe care să joace.

Miriuță a antrenat prima oară pe Hermannstadt în anul 2018, când a și reușit să salveze echipa de la retrogradarea din Liga I. La finalul campionatului a plecat la echipa maghiară Kisvárda FC. În ianuarie 2020, s-a întors la FC Hermannstadt, însă a fost demis la 14 iunie 2020, după nouă meciuri în funcția de antrenor, opt în campionat și unul în Cupa României. În acest timp, echipa a înregistrat o singură victorie, patru remize și patru înfrângeri. (Sursa foto deschidere: prosport.ro)

Vizualizari: 2317

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus