Miercuri,
21.04.2021
Innorat
Acum
9°C

Trei petreceri, printre care și o nuntă, întrerupte de poliție, duminică

Trei petreceri, printre care și o nuntă, întrerupte de poliție, duminică

Polițiștii sibieni au identificat și întrerupt ieri trei evenimente private, în localitățile Orlat, Tălmăcel și Sibiel. În urma controalelor au fost amendate mai multe persoane, sancțiunile având o valoare totală de 15.000 de lei. 

În Orlat, autoritățile au întrerupt o petrecere la care participau aproximativ 25 de persoane, la Tălmăcel a fost vorba de o zi de naștere cu participarea a circa 20 de persoane, iar la Sibiel polițiștii au întrerupt o nuntă cu participarea a circa 40 de persoane, celor 5 organizatori fiindu-le aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.000 de lei, relatează Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

73 de amenzi duminică, majoritatea pentru lipsa măștii

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 96 de forțe ale poliției și poliției locale. 

Astfel, au fost verificate 1.444 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 64 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 316 mijloace de transport, din care 72 de mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.500 de lei, din care:

- 64 de sancțiuni în valoare de 6.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

- 4 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.     

Polițiștii locali sibieni au verificat 81 persoane și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate 4 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus