Marţi,
19.10.2021
Innorat
Acum
7°C

Focar de infecție la marginea Sibiului. ”S-au identificat foarte multe oase, printre care și cranii, provenite de la porci”

Focar de infecție la marginea Sibiului. ”S-au identificat foarte multe oase, printre care și cranii, provenite de la porci”

Un focar de infecție a apărut în ultimele zile pe câmpul dintre municipiul Sibiu și Cartierul Arhitecților, numeroase resturi de cadavre animale și bucăți de carne cu oase fiind aruncate la întâmplare.

Actualizare:

”O echipă de inspectori din cadrul DSVSA Sibiu s-a prezentat la fața locului, unde au identificat foarte multe oase, printre care și cranii, provenite de la porci. Aceștia au fost probabil sacrificați, tranșați, iar resturile aruncate pe suprafața respectivă. Concomitent, la fața locului au fost și echipaje din partea Poliției Șelimbăr și Poliția Cisnădie, care au demarat o anchetă pentru a stabili cine este făptuitorul. Totodată compania SOMA a fost anunțată în vederea ecarisării teritoriului”, a declarat directorul DSVSA Sibiu, Șerban Țichindelean.

Știre inițială:

Focarul a fost descoperit întâmplător weekend-ul trecut, însă au trecut cinci zile până când autoritățile s-au deplasat la fața locului.

”Duminică, 31 ianuarie, am informat cu poze și locație GPS Garda de Mediu cu privire la leșurile de animale de pe câmpul din apropierea zonei unde locuiesc. Însă am primit email precum că dacă nu trimit datele personale și adresa, solicitarea mea nu va fi luată în seama căci nu întrunește condițiile legale. Poate, totuși, dumneavoastră puteti face în așa fel încât se vor evita situații de acest gen care pun mediul și sănătatea în pericol”, spune cetățeanul care a descoperit resturile animale.

Persoana în cauză menționează ”Garda de Mediu”, însă solicitarea a fost transmisă Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, instituție care i-a răspuns înapoi, a doua zi, informând că legea nu le permite să ia în considerare petițiile anonime. Și că nici normele GDPR nu sunt respectate.

”În conformitate cu Legea nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, pentru ca o cerere/petiție să fie luată în considerare, trebuie să cuprindă datele de identificare ale petiționarului, respectiv numele, prenumele și domiciliul acestuia: “petițiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare ale petiționarului, nu se iau in considerare și se clasează”. Totodată vă rugăm să ne transmiteți acordul in scris pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, atât pentru soluționarea cât și pentru redirecționarea cererii, după caz”, a răspuns Agenția pentru Protecția Mediului cetățeanului care a vrut să facă o faptă bună.

Imaginile au ajuns joi seara pe adresa redacției Turnul Sfatului, reporterul informând atât Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, cât și Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu.

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Sibiu a trimis în scurt timp o echipă la fața locului pentru a cerceta cele semnalate, împreună cu un echipaj al Poliției Locale Șelimbăr, resturile aflându-se pe raza comunei Șelimbăr.

Reprezentanții instituției au declarat pentru Turnul Sfatului că au demarat o anchetă și vor încerca să afle de unde provin resturile animale și cine le-a aruncat acolo, concluziile anchetei urmând a fi făcute publice. De asemenea, la finalizarea anchetei, întreaga zonă va fi igienizată iar resturile vor fi neutralizate de către primăria Șelimbăr.

În paralel, și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a demarat o anchetă.

”Noi o să analizăm speța și trebuie în primul rând să vedem ce fel de resturi sunt, pentru că momentan nu știm dacă sunt alterate și nu se mai poate stabili specia, cazuistica sau identitatea, nu știm dacă este oaie, porc... poate găsim crotalia. Vom căuta elemente care să ne poată duce spre o concluzie, un făptuitor sau un fost proprietar. O echipă de specialiști se va deplasa la fața locului și concluziile le vom face publice”, a explicat pentru Turnul Sfatului și directorul DSVSA Sibiu, Șerban Țichindelean.

Vizualizari: 8876

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Carcotel H.

Acum 8 luni

Nu ne mai civilizam nici in 2000 de ani, halal natiune! Lumea a 3-a
Raspunde

Miki San

Acum 8 luni

Halal doctor, Țichindelean ăsta! Nu stie care-i porc sau oaie dupa os. O fi facut facultatea online! Sa intrebe un cioban. ca-i mai mester decat felcerul amintit...
Raspunde

Autoritatiile Statului

Acum 8 luni

Nu conteaza ca ai o urgenta sau nu, autortatiilor statului le pasa mai mult de forma decat de fond. Omul le-a trimis poze si locatia GPS a unui focar de infectie si eu au gasit imediat motivul perfect sa nu paraseasca birourile caldute : omul nu si-a dat datele personale. Inteleg ca e o reglamentare legala dar eu zic ca se putea trimite un inspector pe teren si respectivii domni sa se auto sesizeze . Cu alte cuvinte , degeaba aveti o urgenta , daca nu aveti dosar cu sina nu va putem ajuta, reveniti cand faceti rost si mai vedem :) Astia sunt bugetarii care au protesteaza ca le-a inghetat Guvernul salariile. Pai dragilor , s-a imbunatit cumva calitatea servicilor pe care le oferiti cetatenilor ca sa cereti salarii mai mari ? Ca din articol nu prea reise asta .
Raspunde

Cezar Cezar

Acum 8 luni

Deci am rezolvat-o și pe asta...Băi, dar ce deștepți suntem noi... Cum le rezolvăm noi pe toate.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Doru Seba

Acum 8 luni

Detectarea infracțiunilor este un obiectiv principal al poliției din toate țările și nu numai. Se pare că la DSVSA SIBIU, acest lucru a pus o amprentă importantă prin directorul în funcție, dr. Țichnindelean, care nu permite corupția instituținală. Acest lucru deranjează evident, din păcate în detrimentul societății civile. Domnul doctor, indiferent de circumstanțe mergeți până la capăt , în final veți dovedi dreptatea, cu toate presiunile care se fac asupra dumneavoastră și a familiei.
Raspunde

Doru Stef

Acum 8 luni

Se pare că e deranjat că d.r. Țichnidelean a revenit și se luptă cu, Corupția, care este un obstacol în calea creșterii economice. Țichnidelean, acest CATTANI, de SIBIU, reprezintă lecția clară de oameni, din sistem, care vrea să facă lumină în sistem. . Din păcate, acest flagel a evoluat o data cu societatea, a devenit mai complex, au aparut forme noi, mult mai greu de descoperit și cu atât mai mult de înlăturat. Domnul doctor a fost amenințat, hărțuit , familia pusă în pericol, dar și societatea civilă trebuie pusă la zid și îngenuncheată????
Raspunde

Che G

Acum 8 luni

Din imagini par a fi oase de gaina dle.Tichindelean,și mai reiese ca și in instituția in care activati mai sunt urme din acest exemplar !!
Raspunde

Nycky Nycky

Acum 8 luni

Eu cred ca dacă se cercetează logic, aceste oase ar fi de la o măcelărie. Care a vrut sa scape de oase, le-a aruncat pe câmp cumva sa le mănânce câinii. Dar ce sa vezi....
Raspunde

Johny Balamuc

Acum 8 luni

No, ce va ambalati, un om bun o fi pus ceva mancare pentru cârtițe.
Raspunde

Miki Maus

Acum 8 luni

autoritatile statului au respectat "procedura" cam asa a fost si acum 2 ani in Caracal..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus