Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

Peste 25% dintre elevi continuă cursurile online. Ordinul comun care stabilește redeschiderea școlilor se lasă așteptat

Peste 25% dintre elevi continuă cursurile online. Ordinul comun care stabilește redeschiderea școlilor se lasă așteptat

O parte dintre elevii județului Sibiu se vor întoarce de luni, 8 februarie, în bănci. Deși în urmă cu câteva zile președintele României, Klaus Iohannis, anunța emiterea unui ordin comun al ministerelor Sănătății și Educației care să clarifice detaliile și regulile care trebuie respectate, acesta încă nu a ajuns în Inspectoratele Școlare până la această oră. Astfel, singurele certitudini sunt școlile care vor fi deschise în funcție de scenariile în care se află localitățile. Peste 17.000 de elevi vor continua cursurile on line.

Semestrul II al anului școlar 2020-2021 va debuta luni, 8 februarie, în conformitate cu scenariile impuse de rata de incidență cumulată pentru fiecare localitate din județul Sibiu. Astfel, preșcolarii și elevii se vor întoarce în sălile de clasă, în funcție de rata de incidență a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Reprezentanții IȘJ Sibiu spun că, în conformitate cu datele privind rata de incidență prezentate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, D.S.P. Sibiu și Prefectura Sibiu în data de 3 februarie, la nivelul localităților din județul Sibiu situația este cea prezentată mai jos.

Scenariul roșu (rata de incidență de peste 3 la mie, acolo unde CJSU nu a impus carantinarea): localitatea Alma – doar preșcolarii (grădinița) și elevii din ciclul primar (clasele Pregătitoare – IV) vor merge fizic la școală;

Scenariul galben (rata de incidență peste 1 la mie până la 3 la mie): localitățile Cașolț, Micăsasa, municipiul Mediaș, Apoldu de Jos, Șelimbăr, Mag, Râu Sadului, Dârlos, municipiul Sibiu, Șeica Mică, Scoreiu, Nocrich, Valea Viilor, Bârghiș, Axente Sever, Șura Mică, Sadu, Dobârca, Apoldu de Sus, Hamba, Valchid, Hosman, Dumbrăveni, Copșa Mică – preșcolarii, elevii din ciclul primar, din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională și ultimul an al școlilor postliceale se vor prezenta la școală;

Scenariul verde (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): restul localităților – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.

Ca urmare, luni, 8 februarie, un număr de 17.088 elevi (25,02%) din cei existenți în unitățile de învățământ din județul Sibiu vor desfășura ore on-line.

„Pentru activitățile ce se vor desfășura cu elevii, în unitățile de învățământ, vor fi respectate cu strictețe prevederile ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării ce va fi remis în cursul zilei de astăzi.

Înainte de reluarea cursurilor, fiecare unitate de învățământ preuniversitar/conexă/instituţie de învăţământ a stabilit spaţiile care pot fi folosite în procesul de învăţământ, precum şi spaţiul necesar ce va fi utilizat pentru izolarea temporară a cazurilor suspecte de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, identificate de cadrul medical din unitatea de învățământ preuniversitar/conexă/instituţia de învăţământ sau persoana desemnată de conducerea unităţii/instituţiei”, transmite Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus