Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Diana Șoșoacă acuză că a fost dată afară din AUR după ce a vrut să o ancheteze pe Raluca Turcan

Diana Șoșoacă acuză că a fost dată afară din AUR după ce a vrut să o ancheteze pe Raluca Turcan

PNL, USR PLUS și UDMR au uneltit cu AUR să o dea afară din partid, după ce a vrut să o ancheteze pe Raluca Turcan pentru felul în care a demis-o pe dr. Liliana Coldea din funcția de manager a Spitalului Clinic Județean. Aceasta este opinia Dianei Șoșoacă despre motivul pentru care a fost îndepărtată din partidul de pe listele căruia a ajuns parlamentar.

Coldea a mers cu dosarele la Senat

Liliana Coldea, fostul manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu, a transmis Senatului două dosare care vizau posibile abuzuri în momentul în care a fost demisă, dar și ilegalități din cadrul spitalului. Dosarul a ajuns la Comisia de Abuzuri a Senatului, unde președinte este Diana Șoșoacă, aleasă pe listele AUR. ”Ieri a culminat cu un caz sesizat de o doamnă doctor, care a fost dată afară din funcția de manager de Raluca Turcan. Și am vrut să încep cercetarea cu privire la faptele ăstea. Era manager la spitalul din Sibiu. Noroc că doamna a făcut două plângeri, una raportată la doamna Raluca Turcan și a doua cu problemele din spital și așa, disjungând, am reușit doar să obțin după îndelungi discursuri și certuri în comisie să ni se accepte măcar cercetarea abuzurilor din spital, dar și acolo, limitat doar la instituție. Au zis că legat de doamna Turcan să se adreseze Parchetului, instanțelor și așa mai departe. Dar femeia ne-a scris nouă, e totuși un medic. Ne-a dat uite-așa  un teanc de cursuri, cărți, este o eminență femeia asta. Cum e posibil ca din cauza criteriilor politice să ignori așa ceva? Păi că nu, nu e posibil, că e Ministrul Muncii. PNL-ul, USR și UDMR au votat împotriva cercetării problemei Raluca Turcan, iar PSD sa-a abținut”, a povestit Diana Șoșoacă într-un dialog pe pagina de Facebook a Adrianei Bahmuțean.

”Trebe făcut curățenie în țara asta”

Șoșoacă susține că în urma îndepărtării din AUR va pierde și funcția de președinte de comisie, funcție atribuită politic. ”Problema e alta, la început am zis că dacă e politic, facem abstracție că e politic și mergem și cercetăm tot. Trebe făcut curățenie în țara asta și trebuie să cercetăm toate aceste abuzuri. Eu nu sunt instanță, dar eu pot să cercetez, ulterior putând sesiza parchet, DNA și așa mai departe. Asta cred că a pus capac și cred că așa a contat cel mai mult.  Mi-au zis s-o las moartă, să n-o cercetez deloc. Sunt presiuni foarte mari să plec de la comisa de abuzuri, toate partidele. Singurul care m-a susținut a fost George Simion. Dacă voi fi exclusă din AUR nu voi putea să-mi păstrez funcția”, a mai spus Șoșoacă.

Coldea: ”Numeroasele presiuni care s-au făcut asupra mea, m-au determinat să îmi înaintez demisia„

Medicul Liliana Coldea a trimis după ce și-a dat demisia un comunicat de presă prin care susține că a făcut acest gest în urma presiunilor făcute asupra sa. Deși a renunțat la funcția de manager, Dr. Liliana Coldea spunea că nu are ce să-și reproșeze: „Numeroasele presiuni care s-au făcut asupra mea, m-au determinat să îmi înaintez demisia din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Sunt un om responsabil și un profesionist care a făcut tot ce a fost posibil astfel încât lucrurile spital să se desfășoare în interesul pacienților și cu protejarea cadrelor medicale. Nu m-am lăsat influențată de constrângere venite pe mai multe canale și nici nu am intrat în jocurile politice, pentru că mai presus de toate este sănătatea oamenilor. Sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit din cauza procesului de management pe care l-am desfășurat, am respectat toate procedurile și legislația în vigoare”, a scris Liliana Coldea.

Raluca Turcan nu a dorit să comenteze această situație, iar dr. Liliana Coldea nu a răspuns apelurilor noastre până la momentul redactării acestui articol.

Componența Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții a Senatului:

președinte - Diana Șoșoacă

vicepreședinte - Ion Prioteasa (PSD)

secretar - Raluca Gabriela Ion (PNL)

Membri: Claudia Mihaela Banu (PNL), Ionela Cristina Breahnă Pravăț (PSD), Cătălin Daniel Feenechiu (PNL), Virgil Guran (PNL), Dan Ivan (USR PLUS), Aurel Oprinoiu (USR PLUS), Ioan Stan (PSD), Angel Tîlvăr (PSD).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4697

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ada Abrudean

Acum 1 an

A cazut suina din copac si-acum guita a jale!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Klaus W

Acum 1 an

HA, HA ,HA !
Raspunde

Ocna dani

Acum 1 an

da daca are dreptate soso?
Raspunde

Ralooka Arezkan

Acum 1 an

O fi asta nebuna dar.....cum sa isi permita chiar sa o ancheteze pe doamna Turcana ?.....care vorba aia, a pus mana pe Sibiu, cam cum a pus Falca mana pe Arad si daca te plimbi prin orasul ala, te apuca asa cu dureri la stomac. Arata mai rau ca Medias, dupa 30 de ani de PNL...sau ca Craiova, dupa PSD...cam tot aia. Aparent n-are nimeni voie sa se ia de doamna de la Bacau...ea cu firma de gunoi si alte matrapazlacuri, domneste nestingherita.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus