Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Ministerul Educaţiei: 244 elevi şi 329 angajaţi din toată țara au fost confirmaţi cu noul coronavirus în perioada 8 -11 februarie

Ministerul Educaţiei: 244 elevi şi 329 angajaţi din toată țara au fost confirmaţi cu noul coronavirus în perioada 8 -11 februarie

244 de elevi şi 329 de angajaţi ai unităţilor de învăţământ au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus în perioada 8 - 11 februarie, ora 18,00, a informat joi Ministerul Educaţiei.

Sursa citată precizează într-un comunicat de presă că 171 de clase au activitatea suspendată.

"Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele patru zile de la debutul semestrului II (un caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale. Există opt judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea). Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii", menţionează Ministerul Educaţiei, citat de Agerpres.

Instituţia subliniază că sunt de importanţă majoră triajul epidemiologic, menţinerea copiilor simptomatici la domiciliu şi anunţarea medicului de familie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus