Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

O parte din istoria Sibiului. La împlinirea a 60 de ani, școala I.L. Caragiale își invită absolvenții să trimită fotografii cât mai vechi

O parte din istoria Sibiului. La împlinirea a 60 de ani, școala I.L. Caragiale își invită absolvenții să trimită fotografii cât mai vechi

Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” împlinește 60 de ani de la înființare. Fiind an aniversar, conducerea școlii pune în aplicare un plan de acțiuni și evenimente care să facă aniversarea memorabilă. Acestea se vor desfășura în strânsă legătură cu contextul pandemic. Unul dintre cele mai importante evenimente este realizarea unui album on-line și o expoziție în școală care să conțină mai multe fotografii din istoricul școlii. Astfel, foștii absolvenți sunt invitați să dea o mână de ajutor trimițând la școală amintirile imortalizate de aparatele foto în anii lor de școală.

În 2021 se împlinesc 60 de ani de când a fost înființată Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” din Sibiu. Cu această ocazie conducerea școlii a demarat un plan de acțiuni aniversare. Printre acestea se numără și crearea unui album on line de fotografii din istoria școlii, iar pentru asta este nevoie de sprijinul foștilor absolvenți. Directorul școlii face apel către aceștia de a trimite fotografii, cât mai vechi din perioada în care au fost elevi ai școlii.

„Cercetând în istoricul școlii am văzut că a fost înființată în anul 1961 și fiind în 2021, anul acesta împlinim exact 60 de ani, așa că ne-am gândit cum să marcăm această aniversare, având în vedere contextul sensibil în care ne aflăm. Avem un plan de activități  pe care îl vom duce la împlinire în funcție de ce se întâmplă mai departe. Pentru început am identificat câțiva părinți dispuși să ni se alăture și împreună cu care am format un comitet de lucru, ca să-i spun așa. Ne-am gândit să facem un album cu foștii absolvenți și dascăli și un istoric al școlii pe care să-l cuprindem într-un ghid. De asemenea ne-ar plăcea mult să adunăm cât mai multe amintiri din această școală. Ne-am gândit că o bună parte dintre absolvenți, în special cei de la secția germană sunt plecați din țară. Dar nici cei din secția română nu au rămas toți în zonă și atunci am spus să facem acest anunț on line să vedem ce am putea primi. Ne-am gândit la o expoziție on line, evenimente, amintiri și de ce nu, în acea istorie a școlii să selectăm și să inserăm din fotografiile primite. Expoziția ne-am gândit să o facem și în clădirea nouă a școlii. Un alt grup de al nostru se va ocupa de un ghid de istorie orală. Sunt o serie de întrebări cum ar fi care este cea mai frumoasă amintire legată de școală care le sunt adresate foștilor absolvenți, iar ei pot răspunde oricum, chiar și făcând un video”, spune Romulus Simion, directorul școlii.

Planurile merg, însă și mai departe. Se are în vedere și realizarea unui bust a lui Caragiale, având în vedere că școala îi poartă numele și o întâlnire cu foștii absolvenți în vară, la Muzeul Satului.

„Ne-am gândit să demarăm și o strângere de fonduri pentru a realiza un bust a lui I.L. Caragiale, având în vedere că școala îi poartă numele și, eventual, dacă prin septembrie, octombrie mai scăpăm puțin de efectele pandemiei, de ce nu, poate atunci, să punctăm cumva. Ne gândim ca în vară să avem chiar și o întâlnire cu foștii absolvenți în Muzeul Astra pentru a avea spațiu suficient și să respectăm distanțarea socială, dacă va mai fi cazul atunci. Copiii ar putea pregăti ceva. Surpriza mea a fost că atunci când m-am uitat în arhivă am descoperit printre foștii absolvenți pe domnul Raul Apostoiu, fost candidat la Primăria Sibiu, pe doamna inspector Diana Bucuță, pe domnul Corvin Lupu care a fost profesor aici, în prezent fiind profesor universitar la Universitatea Lucian Blaga și eu cred că vom mai avea parte de surprize. Din investigațiile pe care le-am făcut în cartier am descoperit inclusiv bunici care au făcut școala aici, apoi copiii lor și acum nepoții lor. Am făcut un calcul la rece, nu avem toate cifrele, dar pe 20 de ani cred că avem undeva la 3.000 de absolvenți. Am putea avea o aniversare frumoasă”, mai spune Romulus și am putea arăta rolul școlii noastre în cartier și în comunitate.

Toți cei care doresc să contribuie cu fotografii sau amintiri le pot trimite pe adresa aniversare60@sc16caragiale.ro, cu o mică descriere alături (numele învăţătoarei/ dirigintei/ profesorului, numele elevului/ colegilor, anul, evenimentul) sau pot lua legătura cu directorul școlii, Romulus Simion.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus