Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Au fost alese trei nume pe ”lista scurtă” a USR PLUS pentru postul de subprefect al Sibiului

Au fost alese trei nume pe ”lista scurtă” a USR PLUS pentru postul de subprefect al Sibiului

Consilierul local Laurențiu Theodoru, alături de Roxana Liliana Fediuc și Nora Scarlet Ritter, sunt membrii USR PLUS din rândul cărora urmează a fi desemnat subprefectul Sibiului.

În urma negocierilor din alianța de guvernare, funcția de prefect al Sibiului a revenit liberalilor, iar unul din cele două posturi de subprefect – celor de la USR PLUS. ”A fost un concurs intern, în cadrul căruia colegii noștri au depus CV-uri, scrisori de intenție, video-uri de prezentare și lucrurile care îi motivează să fie acolo. Am fi vrut poziția de prefect pentru a avea într-adevăr posibilitatea de a reforma lucrurile în acea instituție. Din nefericire, cei din funcția de subprefect au responsabilități date de prefect. În situația aceasta, nu știu câte din ideile de reformă ale candidaților noștri vor putea fi și puse în practică”, spune Adrian Echert (foto), președintele USR la nivel județean.

Principala reformă care ar trebui adusă Instituției Prefectului ar trebui să vizeze comunicarea, consideră Adrian Echert. ”Mai ales în vremea pandemiei, aici sunt deficiențele majore. La o asemenea instituție, care trebuie să dea încredere că Guvernul are controlul și că autoritățile statului își fac treaba, e foarte-foarte importantă în comunicarea această perioadă. Propunerile colegilor noștri sunt și de transparentizare și de îmbunătățire a relațiilor cu instituțiile deconcentrate”, adaugă Adrian Echert.

Potrivit lui, lista nominală a viitorilor prefecți și subprefecți numiți de actualul Guvern urmează fi definitivată în cursul săptămânii viitoare. Al doilea post de subprefect al Sibiului urmează a fi ocupat de un reprezentant desemnat de UDMR.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2512

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus