Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Conducerea actuală a Spitalului Judeţean susţine că a rezolvat o parte din problemele sesizate de Corpul de control al MS

Conducerea actuală a Spitalului Judeţean susţine că a rezolvat o parte din problemele sesizate de Corpul de control al MS

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, Florin Neag, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că a rezolvat o parte din problemele sesizate de Corpul de control al Ministerului Sănătăţii în noiembrie 2020.

"În urma controlului Ministerului Sănătăţii, efectuat în perioada 17 - 21 noiembrie 2020 în cadrul SCJU Sibiu şi a raportului Corpului de control emis în urma acestuia, conducerea spitalului a implementat prompt un plan de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. În acest sens, au fost revizuite circuitele funcţionale în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare, s-a mărit capacitatea de producere a oxigenului şi s-a extins reţeaua de distribuţie, s-a organizat triajul pacienţilor suspecţi/confirmaţi în Unitatea de Primiri Urgenţe într-o nouă locaţie, totodată fiind realizată şi evaluarea distinctă radiologică a pacienţilor din aceste facilităţi, s-a extins capacitatea secţiei de Terapie Intensivă - COVID şi s-a asigurat personal medico-sanitar specializat, circuite funcţionale, sursă de oxigen şi back-up energetic etc. De asemenea, au fost implementate măsuri cu privire la gestionarea resurselor umane, în condiţiile în care SCJU Sibiu este spital suport COVID iar acest fapt a generat un context epidemiologic special, în care una din principalele preocupări a fost asigurarea personalului necesar gestionării provocărilor pe care pandemia le-a adus in activitatea Spitalului Judeţean", a precizat Florin Neag.

Filiala USR PLUS Sibiu a făcut publice marţi, concluziile raportului Corpului de control al Ministerului Sănăţii (MS), care arată că fosta directoare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, Liliana Coldea, a dat dovadă de "management defectuos".

Citește și Spitalul Județean condus de dr. Coldea: paturi Covid-19 bifate doar din pix, 114 angajări fără posturi vacante

Liliana Coldea a demisionat în timpul controlului efectuat de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, după ce Raluca Turcan, vicepremier atunci, i-a cerut public să renunţe la funcţie. După plecarea Lilianei Coldea de la conducerea SCJU Sibiu, spitalul a fost condus de colonelul Constantin Vlase, director medical al Spitalului Militar de la Galaţi. Florin Neag deţine din ianuarie, funcţia de manager interimar al spitalului sibian. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1279

Comentarii

1 comentarii

Ion Iolanescu

Acum 3 ani

Si asta cred ca are acelasi IQ ca si madam Campean si Coldea...... sa nu uitam si de experienta in management.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus