Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Primăria Sibiu redeschide treptat șantierele

Primăria Sibiu redeschide treptat șantierele

În funcție de condițiile meteo și temperaturile exterioare, șantierele inițiate în 2020 se vor redeschide în următoarele zile, iar de la începutul lunii martie Primăria va iniția noi șantiere pentru lucrări la străzi și diverse obiective.

CONTINUAREA LUCRĂRILOR INIȚIATE ÎN 2020

  • Modernizarea cartierului Ștrand – șantierul se va redeschide din această săptămână, începând lucrările de modernizare în zona străzii Ștrandului. În această perioadă se va lucra la rețelele de apă și canalizare, pentru aceasta fiind necesare închideri temporare și pe tronsoane a traficului
  • Modernizarea cartierului Hipodrom I – se va începe lucrul în zona dintre str. Rahovei – str. Iorga – bulevardul M. Viteazu și Aleea Geniștilor
  • Modernizarea cartierului Hipodrom III – se vor relua lucrările în zona Aleea Taberei.
  • Modernizarea străzii Podului –lucrările ample de pe această stradă vor continua cu tronsonul dintre str. Smârdan și str. Pinului. Această porțiune se va închide traficului, inclusiv autobuzelor care vor circula pe trasee modificate: https://www.tursib.ro/news/in-atentia-calatorilor-26.
  • Pista pentru biciclete care leagă cartierul Ștrand de parcul Sub Arini – lucrările sunt finalizate în proporție de aproximativ 50%. Anul trecut s-a lucrat pe str. Maramureșului, G. Coșbuc, Th. Neculuță, Aurel Popa și în pasajul Spitalului. Anul acesta se vor executa lucrările și pe străzile Gorjului, Doljului, Ștrandului și Bihorului, în strânsă coordonare cu lucrările de modernizare a cartierului Ștrand.
  • Finalizarea lucrărilor de modernizare prin turnarea ultimului strat de asfalt pe străzile Topitorilor , Viilor și Băicoi. Pe străzile Rulmentului și Lacului se va turna asfaltul pe trotuare pentru încheierea lucrărilor.

ȘANTIERE NOI PENTRU INVESTIȚII AMPLE SE DESCHID DIN 1 MARTIE

  • Modernizarea cartierului Terezian – contractul pentru execuție a fost semnat în luna decembrie 2020, iar lucrările nu vor începe în întreaga zonă în același timp, ci pe zone restrânse, pentru a reduce disconfortul locuitorilor. Reamintim că este vorba de lucrări de modernizare a rețelelor de apă, canalizare și iluminat, reconfigurarea spațiilor verzi, modernizarea locurilor de joacă și reabilitarea străzilor și aleilor.
  • Parcarea supraterană de mare capacitate din cartierul Hipodrom – proiectul tehnic a fost finalizat în cursul iernii, iar în luna martie vom începe construcția acesteia. Investiția va crea peste 400 de locuri de parcare în structură și în zona adiacentă.
  • Modernizarea străzii Calea Dumbrăvii și amenajarea acesteia ca arteră smart – contractul a fost semnat în decembrie 2020, lucrările urmând să înceapă la 1 martie; reamintim că este vorba despre un proiect care presupune amenajarea de piste sigure pentru biciclete, o bandă dedicată transportului public, reconfigurarea zonelor verzi și a căilor pietonale și modernizarea drumului și rețelelor de utilități
  • Lucrări de modernizare pe un nou pachet de străzi: La începutul lunii februarie 2021, Primăria Sibiu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare pe străzile Cucului, Lucernei, Trandafirilor, Ion Agârbiceanu, Dreptății, Ghiocelului și Depoului. Investiția se ridică la 5,52 de milioane de lei, străzile urmând să intre pe rând în lucru pentru modernizarea rețelelor de apă, canalizare și iluminat, reabilitarea drumului și a trotuarelor. Întregul pachet are termen de finalizare 8 luni.

 

Imediat ce vremea va permite, vor începe și reparațiile la străzi. Pe lângă reparațiile defectelor punctuale apărute după sezonul rece, Primăria are în vedere pentru primele comenzi lucrări ample în zona de blocuri situată la intersecția străzilor Siretului și Calea Cisnădiei, pe str. Oborul de Vite, în zona Broscărie, dar și reabilitarea trotuarelor pe bulevardul V. Milea și bulevardul Victoriei.

 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 1 an

O invit pe frau Cora să-și ia tenișuții și să viziteze aceste șantiere lăsate de izbeliște anul trecut de societățile executante! Mi-ar plăcea să vadă și cel mai incompetent, arogant și prost primar din istoria Sibiului modul real în care se derulează lucrările, cu defrișări de spații verzi, betonare și plantare de borduri, lucrări făcute în bătaie de joc, cabluri aruncate peste tot, gropi de 2 m peste tot, necoordonare, lipsă de calitate și seriozitate! Eu sunt convins că proasta asta habar nu are unde sunt cartierele astea. Frau Cora, acest dușman declarat a tot ce e viu și verde! Un singur prăpădit de funcționar de-al lui Palade nu am văzut în teren să urmărească lucrările și să uia măsuri legale/contractuale față de mizeriile de constructori! Cea mai neagră perioadă din istoria Sibiului, de la ciuma bubonică încoace!
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Faceti poze cat mai puteti cu copaceii, arbustii, gardurile vii si alte urme de vegetatie din oras, in scurt timp vor fi o amintire frumoasa. Lasa ca la vara o aducem pe cora sa respire aerul sufocant degajat de asfalt incins combinat cu praf si noxe din trafic.
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Daca se reiau lucrarile incepute anul trecut inseamna ca vor trebui sa refaca toata portiunea de drum facut nou , asfaltat (mai putin startul de uzura care nu a fost turnat) de la CEMA si pana la intersectia cu DJ spre Agnita .Este pur si simplu praf ! Meseriasii in loc sa toarne un strat gros de beton avand in vedere ca zilnic trec zeci de tir-uri incarcate la maxim ,au pus doar piatra si prin urmare din decembrie anul trcut si pana acum este distrus total .Poate cei care platesc lucrarea arnca un ochi si acolo nu numai in buzunarul lor !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus